Rôzne

Z Nitry priamo do Los Angeles! Hviezdny tanečník sa prebojoval na SVETOVÉ finále

Nitriansky tanečník uspel v náročnej konkurencii v Albánsku a mieri na celosvetové finále prestížnej tanečnej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Z Nitry priamo do Los Angeles! Hviezdny tanečník sa prebojoval na SVETOVÉ finále
5
Galéria

30-ročný Norbert „Noro“ Grofčík je profesionálny tanečník, choreograf a lektor. Na svojom konte má päť titulov majstra sveta. Založil nitriansku tanečnú školu N Dance Company s viacerými pobočkami. Stál aj pri vzniku profesionálnej tanečnej skupiny Phantoms Crew, v ktorej už dlhé roky pôsobí.

Predstaví sa na svetovom finále

Tanečník z Nitry najnovšie (25. júna) zahviezdil v albánskej kvalifikácii v Tirane. V náročnej konkurencii vybojoval 1. miesto v kategórii Upper Division Solo a tým pádom automaticky získal miestenku na svetové finále do amerického Los Angeles, ktoré sa na pár dní v auguste (11. – 14. augusta) stane mekkou tanečníkov z celého sveta.

„Slovenská kvalifikácia súťaže World of Dance sa u nás bohužiaľ nekoná. Skúšal som najskôr šťastie v Poľsku, kde som získal skvelé 3. miesto vo svojej kategórii a následne na základe môjho výkonu som bol pozvaný jedným z porotcov, ktorý má pod palcom celú kvalifikáciu v Albánsku, reprezentovať Slovensko v tejto krásnej krajine,“ povedal o svojej ceste k úspechu talentovaný tanečník Norbert „Noro“ Grofčík.

Neskutočné emócie

World Of Dance (skrátene WOD) je medzinárodne uznávaná a prestížna tanečná súťaž, na ktorej sa každoročne stretnú tí najlepší z najlepších. „Snom každého tanečníka sa je dostať na svetové finále do Los Angeles a zabojovať o to najlepšie umiestnenie vo svojej kategórii,“ povedal pre Dnes24.sk Content Creator Radovan Kováč.

„Boli to neskutočné emócie a atmosféra. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporujú celý môj život a prežívajú so mnou môj tanečný sen. Ďakujem manželke, rodine, priateľom a všetkým našim tanečníkom a podporovateľom tanečnej školy N Dance Company. Toto je výsledok driny a všetkej ten energie, ktorú do tanca tie roky dávam! Verte svojim snom, pracujte na nich, vytrvajte a výsledok sa dostaví!“ dodal úspešný tanečník.

Bohatá kariéra

Blížiace sa finále nebude Norova prvá zámorská skúsenosť. „S tancom si čo to už preskákal a za svoju dlhoročnú tanečnú cestu získal množstvo ocenení ako napríklad Slovenský choreograf roka 2016, získal prvenstvo na majstrovstvách sveta múzických umení WCOPA (World Championships of Performing Arts) v Los Angeles, vystupoval na festivale v New Yorku – New York City Dance Panorama 2016, bol na mesačnej stáži v celosvetovo uznávanom tanečnom štúdiu Millenium Dance Complex získal 3. miesto vo finále show Československo má Talent 2021, participuje na množstve projektov pre deti a mládež ako napríklad Škola tancom, ktorej cieľom je rozhýbať základné a stredné školy po celom Slovensku, a mnoho ďalších úspechov doma aj v zahraničí,“ vymenúva bohatú kariéru nitrianskeho tanečníka Radovan Kováč, kolega a spoluzakladateľ Phantoms Crew.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Tanečník Norbert „Noro“ Grofčík
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM