Správy

Slovenské lietajúce auto zahviezdilo v šou The Grand Tour: Clarkson STRATIL reč, VIDEO

Motoristickými fanúšikmi dlho očakávaná epizóda The Grand Tour zo Slovenska pred pár dňami uzrela svetlo sveta. Lietajúce auto všetkých ohromilo.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské lietajúce auto zahviezdilo v šou The Grand Tour: Clarkson STRATIL reč, VIDEO
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , YouTube.com/RezChi_

V rámci nedávno zverejnenej epizódy slávnej relácie The Grand Tour s názvom Eurocrash zavítala trojica britských moderátorov Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May aj na Slovensko.

Ich cesta naprieč Európou sa začala pri Baltskom mori v poľskom meste Gdaňsk. Z Poľska pokračovali cez Slovensko, Maďarsko až do Slovinska k jazeru Bled.

Mohlo by vás zaujímať

Lietajúce auto ešte nevideli

Na Slovensku nakrúcali v Žiline a v Piešťanoch. V šou, ktorá má milióny fanúšikov po celom svete, zahviezdilo aj slovenské lietajúce auto AirCar od nitrianskeho konštruktéra Štefana Kleina.

Trojica motoristických moderátorov si pozrela ako sa AirCar dokáže premeniť z auta na lietadlo, vzlietnuť, preletieť medzi dvoma letiskami a pristáť. Všetko sledovali doslova s otvorenými ústami.

Jeremy Clarkson dokonca stratil reč. „Nestáva sa mi často, že nemám slov, ale stratil som reč,“ komentoval Clarkson.

Zamilovaný do Škodovky

A nebol to jediný zážitok na Slovensku, ktorý televízny štáb ohúril. Clarkson sa totiž zamiloval aj do raritnej Škody 1100 OHC, ktorú automobilka pôvodne v roku 1956 postavila na legendárne závody Le Mans. Žiaľ, na štart sa nikdy nepostavila.

Zaujímavý je aj fakt, že vyrobené boli len dva kusy. V jednom z nich sa previezol aj Jeremy Clarkson. A bol vo vytržení. Československých inžinierov vychválil.

„Toto je definícia športového auta. Toto by malo teraz vyrábať Ferrari aj Maserati a Alfa Romeo. Milujem ho. Absolútne ho milujem,“ povedal Clarkson, popritom ako si užíval jazdu v Škode 1100 OHC.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: YouTube.com/RezChi_
Zdroj: YouTube.com/SURPRISINGSKODA skoda
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM