Rastislav Búgel Futbal

Výkladná skriňa slovenského futbalu: Nitriansky útočník Vestenický údajne zaujal slávny AS Rím!

Kanonier slovenskej futbalovej sedemnástky Tomáš Vestenický napriek medializovaným správam zatiaľ oficiálnu ponuku na prestup od žiadneho klubu nedostal. Uviedol to manažér útočníka FC Nitra Ľubomír Moravčík.

Ilustračný obrázok k článku Výkladná skriňa slovenského futbalu: Nitriansky útočník Vestenický údajne zaujal slávny AS Rím!
Zdroj: TASR

Vestenický patril k ozdobám MS hráčov do 17 rokov na Blízkom východe. V štyroch stretnutiach na seba upozornil nielen výkonmi, ale aj piatimi gólmi. Futbalista spod Zobora údajne zaujal aj agenta z talianskeho klubu AS Rím.

„Záujem každého klubu ma samozrejme teší, ale o záujme AS Rím som sa dozvedel z médií. Zatiaľ neprišla žiadna oficiálna ponuka ku mne ani na nitriansky klub,“ povedal niekdajší slovenský a československý reprezentant, ktorý v SAE osobne sledoval výkony mladých krajanov v základnej A-skupine. „V každom prípade, ak niekto dá na svetovom šampionáte päť gólov, tak je to tá najlepšia reklama. Je to skrátka jedna veľká výkladná skriňa. Hráč, manažér aj klub sa snaží posunúť futbalistu do lepších podmienok a na tom zarobiť. Dúfam, že po Tomášových výkonom sa niekto ozve,“ dodal Moravčík.

Spokojný tréner

Slovenská sedemnástka postúpila v SAE do osemfinále, kde nestačila na Uruguaj (2:4). Spokojný s výkonmi kanoniera Vestenického bol na MS hráčov do 17 rokov v SAE aj tréner reprezentácie Ladislav Pecko. „Vesťo je typicky útočník, ktorých je na Slovensku málo. On potreboval dať jeden gól, aby sa chytil. Na to sme čakali a dobré, že to došlo v posledných dvoch zápasoch v základnej skupine. Skóroval aj v osemfinále. Škoda len, že v závere zápasu s Uruguajom neodpískal rozhodca jasnú penaltu, pretože by ju išiel kopať a dal by možno šiesty gól. Možno by tak bol jedným z najlepších kanonierov turnaja. Taký je však futbal. Ja mu len prajem, aby dával góly. Začína hrávať ligu, takže dúfam, že sa uchytí a ja verím, že tento turnaj mu pomôžem v ďalšom futbalovom raste,“ skonštatoval Pecko.

Góly ho potešili

„Ja som útočník a dávať góly je moja práca. Som rád, že som mužstvu pomohol. Neočakával som, že sa mi bude tak gólovo dariť, ale potešilo ma to. Mal som formu zo súťaže, takže to bolo možno aj tým. Určite mi pomohlo to, že hrávam s mužmi. Takto som si medzi rovesníkmi viac dovolil,“ prezradil Vestenický, ktorého obľúbenými klubmi sú Real Madrid a Manchester United. „Prípadný záujem zahraničných klubov nechám na môjho manažéra. Nech sa ten o to stará. Čo sa týka AS Rím, tak to ešte uvidíme. Určite by to bolo fajn,“ povedal Vestenický

Foto: Rastislav Búgel

Výkladná skriňa slovenského futbalu: Nitriansky útočník Vestenický údajne zaujal
8
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM