Správy

Vrtochy počasia v Nitrianskom kraji: Pozor na POĽADOVICU, varujú aj pred VETROM!

Prelom pracovného týždňa a víkendu sa bude niesť v znamení búrlivých zmien počasia. Meteorológovia vydali výstrahy aj pre okresy nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Vrtochy počasia v Nitrianskom kraji: Pozor na POĽADOVICU, varujú aj pred VETROM!
Zdroj: TASR/Kristína Mayerová

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) opäť upozorňuje na nástrahy počasia. Pre okresy Nitrianskeho kraja vydal niekoľko výstrah.

Pozor na poľadovicu!

Na území celého kraja treba v piatok 17. februára rátať s poľadovicou. Výstraha prvého stupňa platí v čase od 3.00 do 13.00 hodiny.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje SHMÚ.

Prečítajte si tiež

Rozfúka sa silný vietor

Bez problémov nebude ani prvý víkendový deň. Meteorológovia na sobotu 18. februára vydali výstrahu prvého stupňa pred vetrom.

Pozor si treba dať v okresoch Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky a Šaľa.

Výstraha pred vetrom je v platnosti od 12.00 do 20.00 hodiny. Ojedinele sa očakáva výskyt vetra, ktorý bude dosahovať priemernú rýchlosť 12 až 15 m/s (45 až 55 km/h) a v nárazoch 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h).

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňuje Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM