Správy

Nitriansky župan Becík: Kultúra bola dlhé roky na okraji záujmu, chcem to ZMENIŤ

Návšteva niektorých divadiel v kraji presvedčila nového župana, že kultúra potrebuje pomoc. Opravy by sa mohlo dočkať aj divadlo v Komárne.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky župan Becík: Kultúra bola dlhé roky na okraji záujmu, chcem to ZMENIŤ
4
Galéria
Zdroj: Branislav Becík

Branislav Becík už ako nový župan navštívil viacero miest a obcí v Nitrianskom kraji. O svojich návštevách a rokovaniach s primátormi a starostami informuje aj na sociálnej sieti.

„Skvalitňovať a zlepšovať život ľudí v Nitrianskom kraji sa nám podarí len keď budeme dokonale poznať problémy starostov a primátorov, za ktorými denno – denne chodia občania z našich miest a obcí,“ uvádza župan.

Prečítajte si tiež

Prisľúbil pomoc

Nedávno si vypočul aj problémy, ktoré trápia kultúrne inštitúcie. Osobne navštívil aj divadlo v Komárne, ktoré potrebuje opravu.

„Jókaiho divadlo v Komárne bolo dlhodobo nevypočuté zo strany Nitrianskeho samosprávneho kraja – havarijný stav strechy, chýbajúce bleskozvody, či zatečené priestory tohto divadla na juhu nášho kraja ma nenechali chladným a okamžite začnem hľadať zdroje na opravu divadla,“ prisľúbil Becík.

Vyzdvihol vedenie Jókaiho divadla, ktoré podľa jeho slov iniciatívne sleduje výzvy a majú pripravené a podané projekty z programu IROP.

Aj divadlá v Nitre

Predseda NSK vie aj o viacerých problémoch v DAB v Nitre. „Tých problém v DAB je podstatne viac, rozprávali sme sa spolu o nich a začneme na ich odstraňovaní,“ povedal Becík.

„Po návšteve tohto divadla, ako aj divadiel v Nitre, som pochopil, že kultúra ako taká, bola dlhé roky na okraji záujmu predstaviteľov kraja a to sa budem snažiť v najbližších rokoch zmeniť – verím, že aj za podpory poslancov NSK,“ dodal Becík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Branislav Becík na návšteve Jókaiho divadlo v Komárne
4
Galéria
Zdroj: Branislav Becík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM