Lucia Lauková Rôzne Rôzne

VIDEO: Nad výstaviskom sa prehanli tri stíhačky MiG-29, nasledovali ich formácie z letiska v Janíkovciach

O parádne zahájenie výstavy leteckej techniky Aero - Expo v Nitre sa postarali prelety lietadiel a troch stíhačiek zo Sliaču. Niečo podobné sme v Nitre už dávno nemali.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Nad výstaviskom sa prehanli tri stíhačky MiG-29, nasledovali ich formácie z letiska v Janíkovciach
Zdroj: YouTube.com

Výstava leteckej techniky Aero – Expo je novinka, s ktorou prišlo výstavisko Agrokomplex v tomto roku. Novú expozíciu spojili s odbornou výstavou Medzinárodný Strojársky Veľtrh. Po slávnostnom otvorení a prestrihnutí pásky boli avizované prelety ponad areál výstaviska.

Približne o 16.00 hodine sa ponad výstavisko Agrokomplex prehnali stíhačky, ktoré nasledovali formácie lietadiel z letiska v Janíkovciach. „Tri kusy stíhačiek MiG 29 preleteli ponad výstavisko a leteli na Sliač. Vo formáciách ich nasledovali lietadlá Aero 145 a Metasokol L40 v prevej formácii a za nimi v strede Z 226 tréner a po oboch stranách ho sprevádzali lietadlá Z 43,“ povedal jeden z pilotov Ľubomír Kováčik ml.

Prelet stíhačiek bola otázka pár sekúnd. O čosi dlhšie sme mohli pozorovať na oblohe formácie lietadiel z neďalekého letiska. „Lietadlá z Janíkoviec sa vo vzduchu zdržali približne 10 minút. Najskôr spoločne preleteli ponad výstavisko, potom sa otočili, rozdelili a po jednom za sebou leteli ponad Agrokomplex späť na letisko v Janíkovciach,“ uviedol pilot Ľubomír Kováčik ml.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Socha M.R.Štefánika už stojí na letisku v Janíkovciach. Autor na nej pracoval takmer rok

Ministerka G. Matečná odvolala riaditeľa Agrokomplexu: Vyhlásia výberové konanie

VIDEO: Nad výstaviskom sa prehanli tri stíhačky MiG-29, nasledovali ich formácie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM