Správy

Veriaci sa vydajú za pápežom: Z Nitry pôjdu autobusové výpravy

Pápeža Františka počas jeho návštevy Slovenska v Nitre neuvidíme. Stretnutie s hlavou katolíckej cirkvi si však veriaci spod Zobora ujsť nenechajú.

Ilustračný obrázok k článku Veriaci sa vydajú za pápežom: Z Nitry pôjdu autobusové výpravy
Zdroj: TASR/AP

Pápež František pricestuje na Slovensko v nedeľu 12. septembra. Počas štvordňovej návštevy zavíta do Bratislavy, Prešova, Šaštína a Košíc.

Autobusom za pápežom

Na príchod pápeža sa pripravujú aj veriaci z Nitry. Za svätým otcom vypravia farnosti Nitrianskej diecézy viacero autobusových výprav. Informuje o tom Biskupský úrad v Nitre.

„Veriaci zo starobylej diecézy nebudú chýbať v Bratislave, Šaštíne, Prešove, či v Košiciach. Na jednotlivé stretnutia, či pápežské liturgické slávenia v Prešove a v Šaštíne sa aj z farností Nitrianskej diecézy organizujú autobusové výpravy,“ uvádza Biskupský úrad.

Prečítajte si tiež

Hymna aj kostolné zvony

Príchod pápeža na Slovensko by v Nitre mali hlásiť aj kostolné zvony. Nitriansky diecézny biskup Mons. Viliam Judák vyzval kňazov, aby v nedeľu 12. septembra 2021 o 15.30 hod. zabezpečili zvonenie v kostoloch a kaplnkách. Trvať by malo približne 12 minút.

Okrem toho majú byť vyzdobené kostoly i farské budovy pápežskou zástavou.

"Na konci bohoslužieb nech zaznie každý deň počas jeho pastoračnej návštevy Slovenska Pápežská hymna,“ vyzval biskup Viliam Judák.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Pápež na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM