Rôzne

Užite si lahodné chute v okolí Nitry: Aj tento rok vás na ochutnávky zoberie Vínobus

Letná turistická sezóna sa bude niesť v znamení putovania za lahodným vínom. Do najlepších vinárstiev záujemcov odvezie špeciálny autobus.

Ilustračný obrázok k článku Užite si lahodné chute v okolí Nitry: Aj tento rok vás na ochutnávky zoberie Vínobus
Zdroj: Pexels.com

Aj počas aktuálnej turistickej sezóny sa máme na čo tešiť. Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR) pripravuje návštevu vinárstiev v regióne Ponitrie: „Poďte s nami Vínobusom za vínom!“

Štartujú už o niekoľko dní

Všetko odštartuje už 1. mája, kedy je naplánovaný zájazd do vinárstva v Topoľčiankach. Sprievodca bude k dispozícii už priamo v autobuse z Nitry a aj v Topoľčiankach. „Príďte si vychutnať najlepšie vína z produkcie Château Topoľčianky medzi inými aj nový ročník 2022. K dispozícií bude viac ako 60 degustačných vzoriek, prehliadky pivníc a archívu, ľadová drť, špeciality slovenskej kuchyne a zľava na nákup vína,“ láka NOCR.

Cena vínneho pasu spolu s dopravou Vínobusom je 23 eur. V cene je zahrnutý degustačný kalich s vrecúškom, vínny pas k degustácii 30 rôznych vzoriek vína z toho max. 6 vzoriek z kolekcie sweet a 1 eur kupón na nákup vína. Odchod je z autobusovej stanice v Nitre o 12.00 hodine. Odchod späť do Nitry bude o 18.00 hodine.

Prečítajte si tiež

Na svoje si príde každý

19. mája vyrazí Vínobus do vinárstva JP Winery vo Vinodole a pokračovať sa bude do malého rodinného vinárstva Fiero Wine v Kmeťove. V cene 25 eur je zahrnutá degustácia cca 5 vzoriek v každom vinárstve, drobné občerstvenie a doprava. „Odchod Vínobusu je z Autobusovej stanice v Nitre o 16.30 hod. (parkovisko za bufetom Pelikán). Predpokladaný príchod do Nitry je o 21.30 hod.,“ dodáva Nitrianska organizácia cestovného ruchu.

Za vínom sa bude putovať aj 9. júna. Záujemcovia navštívia vinárstvo ALCEDO v obci Malý Báb.

Jeho výnimočnosťou sú výrobné priestory v starej grófskej pivnici z roku 1826.

„Po návšteve ALCEDA budete pokračovať do Terra Wylak Vineyards, moderného vinárstva, založeného v roku 2015 v obci Veľké Zálužie,“ informuje NOCR.

Cena lístka na Vínobus je v tomto prípade 25 eur a je v nej zahrnutá degustácia približne 5 vzoriek v každom vinárstve, občerstvenie a doprava. Odchádza sa o 16.30 hodine a príchod do Nitry je naplánovaný na 21.30 hodinu.

Ďalšie degustácie

Nitrianska organizácia cestovného ruchu neskôr chystá návštevu pivnice pod Nitrianskym hradom spojenú so zážitkovou degustáciou vín (30. jún) a prvého septembra sa pôjde na Vinobranie do Topoľčianok. Bližšie informácie NOCR zverejní neskôr.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM