Iné športy

Štvrťfinále sa sťahuje pod Zobor: Dôkladne sa pripravíme! Bude to tvrdá DRINA, avizuje Nitra

Nitrianski hokejbalisti majú za sebou prvé dva zápasy play-off. Séria sa presúva pod Zobor a Nitra netají odhodlanie.

Ilustračný obrázok k článku Štvrťfinále sa sťahuje pod Zobor: Dôkladne sa pripravíme! Bude to tvrdá DRINA, avizuje Nitra
Zdroj: Rastislav Búgel

Nitrianski Rytieri odštartovali štvrťfinále play-off extraligy na východe Slovenska. V Košiciach absolvovali úvodný dvojzápas. Prvé meranie síl nitrianskym hokejbalistom nevyšlo. Súperovi podľahli 0:3.

Ustráchaný úvod

„Do zápasu sme nastúpili trošku ustráchane a domáci boli od úvodu lepším mužstvom. Potom sme však chytili tempo hry a hral sa obojstranne rýchly hokejbal, no viac šancí na skórovanie mali domáci. V týchto momentoch nás podržal brankár Murček. V druhej tretine sme inkasovali nešťastný gól spoza bránky a od tohto momentu to bol náš boj s domácim brankárom a obetavými domácimi hráčmi. V tretej tretine sme v snahe vyrovnať ešte viac vystupňovali tempo a aktivitou sme si vypýtali aj dve presilovky, no zlyhali sme v koncovke. Domáci nám potom dali druhý gól pri našom najväčšom tlaku a tretí gól do prázdnej bránky," povedal po sobotnom zápase tréner Nitry Aurel Nauš, ktorý hneď avizoval, že v ďalšom meraní síl musí byť Nitra lepším mužstvom už od úvodných minút.

Ako povedal, tak sa aj stalo. V nedeľu už zverenci trénera Aurela Nauša nastúpili do zápasu aktívnejšie. Oba tímy v zápase inkasovali po dva góly, rozhodlo sa napokon až v predĺžení. Víťazstvo Rytierom zaistil gól z hokejky Filipa Petroviča.

Séria sa tak za vyrovnaného stavu 1:1 sťahuje cez víkend do Nitry.

Prečítajte si tiež

„Do zápasu sme vstúpili excelentne, domácich sme zaskočili našou aktívnou hrou a viedli sme 0:2. Upozorňoval som hráčov na to, že treba pokračovať v našej hre, no nechali sme sa vtiahnuť do hry domáceho celku. Ako sa hovorí, sadli sme domácim na lep a od polovice prvej tretiny sme to už neboli my, kto mal navrch. Domácich bolo plné ihrisko a hra bola rozkúskovaná aj kvôli viacerým vylúčeniam. Nakoniec sme však výhru utrhli pre Nitru a séria sa sťahuje k nám. Dôkladne sa pripravíme, bude to opäť tvrdá drina," zhodnotil druhý zápas štvrťfinále tréner Nitry.

V akcii aj mladí hráči

Štvrťfinálový víkend majú za sebou aj Nitrianski Rytieri U20, ktorých súperom bol Martin. V sobotu potvrdili Nitrania dominanciu na domácom ihrisku, súpera zdolali jednoznačne 7:0. V nedeľu vycestovali do Turca, kde však Martinu podľahli 0:1. Rozhodujúci zápas sa odohrá v sobotu na ihrisku pod Zoborom.

Program zápasov

15. apríl o 10:00

HBK Nitrianski Rytieri U20 – HBK Medokýš Martin U20

15. a 16. apríl o 13:00

HBK Nitrianski Rytieri – HBC Košice (3. a 4. zápas 1. kola play-off)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM