Správy

V Nitre dokončujú úplne nové detské ihrisko: Mesto vynoví aj niekoľko ďalších

Deti vo viacerých mestských častiach sa majú na čo tešiť. Mesto sa zameria na niekoľko ihrísk. Jedno nové v týchto dňoch dokončujú.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre dokončujú úplne nové detské ihrisko: Mesto vynoví aj niekoľko ďalších
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto Nitra informovalo, že aktuálne dokončuje nové ihrisko na Janka Kráľa. Je súčasťou revitalizácie 7 detských ihrísk.

„Ihrisko na Janka Kráľa zatraktívnia úplne nové herné prvky. Pribudne tu herná zostava so šmýkačkami a sieťovou preliezkou, multifunkčná zostava na lezenie, točidlo a pre úplne najmenšie deti kolotoč,“ prezradila radnica s tým, že ihrisko má byť hotové v najbližších týždňoch.

Lanová dráha

Mesto dodalo, že zároveň buduje nové ihrisko aj na Tokajskej, ktoré prinesie do Nitry prvú lanovú dráhu.

„20-metrová dráha bude určená pre deti od 3 do 15 rokov. Návštevníkov ihriska poteší aj ručkovacia a šplhacia dráha, preliezka draka a nové hojdačky. Okolie ihriska doplnia nové lavičky,“ informuje magistrát.

Prečítajte si tiež

Ďalšie ihriská

Na Hlbokej ulici na Čermáni nahradí nové detské ihrisko pôvodné, ktorého stav je už nevyhovujúci. Deti na Novomeského (Klokočina) v blízkosti materskej školy sa môžu tešiť na 14 hracích prvkov pre rôzne vekové kategórie.

Generačná výmena prvkov prinesie novú multifunkčnú zostavu, preliezky a hojdačky na Bajkalskú na sídlisku Chrneová. Na rovnakom sídlisku, no na Dlhej 20, vymenia na ihrisku vo veľkom vnútrobloku pôvodné kovové prvky. Dočká sa aj ihrisko na Hollého (Staré mesto), kde doplnia prvky pre najmenšie deti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nové detské ihrisko na Janka Kráľa
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM