Rastislav Búgel Krimi

Staršia pani prekukla podvod: Cez telefón od nej chceli vylákať peniaze, poslali po ňu taxík

Prekukla pokus o podvod. Duchaprítomnosť staršej pani z Nitry jej pravdepodobne ochránila úspory.

Ilustračný obrázok k článku Staršia pani prekukla podvod: Cez telefón od nej chceli vylákať peniaze, poslali po ňu taxík
Zdroj: TASR

Ako informuje nitrianska mestská polícia, na jej linku sa v podvečerných hodinách ozvala rozrušená staršia pani. Na MsP v Nitre sa obrátila so žiadosťou o pomoc. Na pevnú linku jej mal volať muž, ktorý ju mal žiadať o finančnú pomoc. „Nakoľko si bola istá tým, kto jej telefonuje, dôverčivo mu prezradila, že peniaze síce má, no len v banke. Na to sa jej muž opýtal, koľko by si teda mohol maximálne požičať. Pani v okamihu bez rozmýšľania uviedla svoju našetrenú sumu. Išlo okolo 2000 eur. Muž s výškou obnosu súhlasil a nechal pani inštrukcie: ´Pošlem vám taxík, ktorý vás vezme do banky, aby ste mohli peniaze vybrať´,“ informuje nitrianska mestská polícia.

Poslali po ňu taxík

Ako ďalej informuje MsP v Nitre na svojom webe, pani mala hneď po zložení telefónu začať nad situáciou premýšľať. Vzápätí telefonovala známemu, či jej naozaj volal. „Jej podozrenie sa potvrdilo. Známy ju uistil, že žiadne peniaze nepotrebuje a ani jej nevolal. Ešte nestihla dotelefonovať, už ju pred domom na ulici čakal taxík. Z okna zavolala na taxikára a pýtala sa, kto ho poslal. Uviedol, že on nič iné nevie, len dostal telefonický pokyn prísť na danú adresu a zobrať so sebou ´nejakú staršiu pani´,“ informuje MsP v Nitre.

Nestratila duchaprítomnosť

Ako informuje stránka mestskej polície, po chvíli jej mal neznámi muž volať opäť. „Pani duchaprítomne zavolala na mestskú políciu, kde jej príslušník na operačnom pracovisku okamžite poradil, aby do taxíka nenastupovala a aby ani nevychádzala z bytu. Zároveň spolu s príslušníkom operačného strediska skonzultovala ďalší postup a zváženie podania trestného oznámenia na neznámeho muža. Oznamovateľka sa nakoniec rozhodla privolať hliadku policajného zboru a trestné oznámenie podať,“ informuje MsP v Nitre.

Čítajte tiež:

Mestská polícia radí: Čo všetko urobiť pred odchodom na dovolenku?

Bezdomovec (36) zalarmoval políciu: V bývalej lahôdkárni horelo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM