Hokej

SKVELÉ správy! Slovenskú reprezentáciu posilní aj Šimon Nemec

Slovenská hokejová reprezentácia sa na majstrovstvách sveta bude môcť spoľahnúť aj na šikovného obrancu. Kedy by mohol nastúpiť na svoj prvý zápas?

Ilustračný obrázok k článku SKVELÉ správy! Slovenskú reprezentáciu posilní aj Šimon Nemec
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Šimon Nemec posilní slovenskú reprezentáciu na hokejových MS. Potvrdil to v piatok trénerský štáb národného tímu. Nemec dostal oficiálne povolenie štartovať na šampionáte od jeho klubu New Jersey Devils po vypadnutí z play off NHL.

Devätnásťročný obranca by mal priletieť do Rigy v sobotu a nastúpiť by mohol už v pondelkovom zápase základnej skupiny proti Kanade.

Trénerský štáb komunikuje aj s útočníkom Tomášom Tatarom, ktorému sa tiež skončila sezóna. „So Šimonom to vyzerá veľmi dobre. Je pripravený prísť. Jeho klub sa vyjadril, že ho pustia. Je to len otázka administratívy. Dnes v noci nášho času by mal letieť a čakáme, že dorazí. S Tomášom sme v kontakte, chceme aby nás posilnil, ale zatiaľ nevieme,“ uviedol po piatkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní v Rige asistent trénera Peter Frühauf.

Reálny štart

Nemec pravdepodobne zasiahne do bojov v pondelok, Slováci nastúpia o 15.20 h vo svojom treťom súboji v skupine proti Kanade. „Je to reálne,“ potvrdil Frühauf.

Zverenci Craiga Ramsayho odštartujú šampionát v piatok o 15.20 SELČ proti Česku. Frühauf neprezradil, kto z tria Hlavaj, Škorvánek, Riečický nastúpi do bránky.

„Káder je v poriadku, až na malé boľačky. Chalani sú dobre nastavení. Kto bude chytať vám teraz nepoviem. Máme osem obrancov, nastúpi len sedem a máme štrnásť útočníkov a nastúpi len dvanásť.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM