Rôzne

Cez víkend nuda v Nitre NEHROZÍ! Užijeme si nočné prehliadky, koncerty aj cyklopiknik

Máte už program na víkend? Nechajte sa inšpirovať prehľadom podujatí. Je z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend nuda v Nitre NEHROZÍ! Užijeme si nočné prehliadky, koncerty aj cyklopiknik
Zdroj: Rastislav Búgel

Za hranicou pohybu 2023

Od 12. do 14. mája, Mestská športová hala na Klokočine

Obľúbená tanečná súťaž, ktorú usporadúva Tanečná škola House of Dance by Tomáš Surovec. Kompletný harmonogram nájdete na stránke organizátora.

Nitránsky jarmek

13. máj od 8.00, areál DD ranča

Obľúbený trh, na ktorom si môžete kúpiť produkty od lokálnych producentov, potraviny, ovocie a zeleninu.

Exotika Nitra

13. máj od 9.00 do 14.00 na Agrokomplexe (Pavilón A)

Akva – Tera burza – široká ponuka exotických zvierat z celého sveta. Vstupné: dospelí 4 eurá, študenti a dôchodcovia 2 eurá, ZŤP a deti do 6 rokov zdarma.

Čistenie Klokočiny

13. máj od 9.00

Zraz je na autobusovej zastávke Billa, Klokočina. „Vítaní sú všetci, ktorým záleží na čistote prostredia, v ktorom žijú. Informácie a ochranné pomôcky budú počas dňa k dispozícii priamo na mieste,“ informovali organizátori.

Míľa pre mamu

13. máj, od 10.00 v Materskom centre Klokanček (Nedbalova 17).

Organizátori hovoria o najväčšej oslave Dňa matiek na Slovensku. O 10.00 hodine sa môžeme tešiť na Divadielko Svetielko – Cesta za šťastím, O 10.45 Zaspievajme si a o 11.00 hodine sa prejde symbolická Míľa pre mamu na počesť všetkým mamám. „Zvládnite všetky prekážky a po zvládnutí úloh sa potešte na stanovištiach sladkými odmenami a balónmi,“ informovali organizátori.

Májový cyklopiknik

13. máj od 14.00, Kalvária Nitra

Bicyklová Nitra organizuje v sobotu 13. mája májový cyklopiknik. Stretnutie bude prebiehať na nitrianskej Kalvárii. Vstup je len s bicyklom a každý si prinesie, čo má rád.

Tvorivá sobota nielen pre deti: Odpady a strom

13. máj od 16.00, bod.K7

„V rámci eko-workshopu sa účastníci zoznámia s envirorozprávkou o Veľkom dube a štyroch ročných obdobiach a hravou formou sa spoločne naučia, aké úžasné stvorenia sú stromy a akým rôznym živočíchom poskytujú bývanie,“ informujú organizátori. Vstupné sú 3 eurá.

Rojko

13. máj o 17.00, Nové divadlo – Dom Matice slovenskej

„Rozprávanie o snívajúcom „problémovom“ chlapcovi, ktorý pochopí bolesť sestriných bábik nahádzaných v škatuliach, porozumie reči bábätiek, zbaví školu tyrana a vybojuje za starého kocúra jeho posledný boj.,“ lákajú organizátori. Vstupné je 7 eur.

Maminám zo srdca

13. máj od 17.00 do 18.30, Kultúrny dom Kynek

Kultúrny program nitrianskych detičiek ku Dňu matiek: Katarína Vallová (SZUŠ Heleny Madariovej), Dušan Čaplák.

Rozsobáše

13. máj od 18.30, DAB v Nitre

„Adaptácia piatich dosiaľ nezdivadelnených poviedok B. S. Timravy, ktorá na pôdoryse vzťahov a konfliktov prameniacich z majetkových sporov a dobových konvencií s osobitým humorom vykresľuje podstatu slovenskej nátury,“ informovalo divadlo. Vstupenky sú v cenách od 15 do 25 eur.

Last millennials. + Mindpunk

13. máj od 19.00, Uránia, Pri Synagóge 3

Dve bratislavské kapely – last millennials. a Mindpunk. Obľúbia si ich nadšenci rôznych hudobných žánrov – od indie rocku cez elektroniku až po grunge. Vstupné je 5 eur.

MILESHIGH

13. máj od 20.30, Music a Cafe

Kapela sa žánrovo orientuje na Neosoul/pop/ex­perimental. Vypočuť si budete môcť autorské skladby ako aj aktuálny singel “Flash”. Vstupné je 7 eur.

Noc múzeí a galérií

19. ročník Noci múzeí a galérií prichádza aj do Nitry. Na čo sa môžeme tešiť?

Nitriansky hrad

Užiť si budeme môcť komentované prehliadky expozícií Diecézneho múzea (14.00, 16.00, 18.00 a 20.00 hod.). Ak nechcete využiť komentovanú prehliadku, múzeum môžete navštíviť kedykoľvek od 13.00 do 21.30. Vstup je voľný. Pripravené budú aj komentované prehliadky Pamätnej izby Jána Chyzostoma kardinála Korca v Biskupskom paláci. Prebiehať budú od 13.00 do 21.00 hodiny každú celú hodinu. Aj tu je vstup bezplatný.

Lákadlom budú výstupy na vežu so sprievodným slovom. Nitru z výšky si budete môcť užiť každú polhodinu (posledný výstup je o 21.30) a platí sa symbolické vstupné vo výške jedného eura.

Ponitrianske múzeum v Nitre

Podujatie bude prebiehať od 15.00 do 22.00 hodiny. Vstupné je vo výške dvoch eur. Voľný vstup majú deti do troch rokov, seniori nad 70 rokov a ZŤP a ZŤP-S. Počas dňa sprístupní všetky svoje výstavy a expozície.

Pripravené budú aj viaceré prednášky a tvorivé dielne. Zaujímavosťou je interaktívny program Po stopách slimáka Kamila – odkrývanie tajomstiev múzea a hľadanie pokladov. Chýbať nebude ani čitateľský kútik, burza kníh a projekcia fotografií.

Nitrianska galéria

Od 15.00 do 21.00 hodiny bude prebiehať prehliadka aktuálnych výstav. Ak si chcete užiť prehliadku aj s výkladom, spraviť tak môžete o 16.00 (Jana Farmanová — Memory) a o 17.00. Počas celého dňa bude prebiehať aj súťaž pre návštevníkov – Zaostri svoj zrak na umenie XII. Skvelou správou je, že za vstup nezaplatíme ani cent.

bod.K7

Svojou troškou prispeje aj bod.K7, Ten o 15.30 hodine pripravuje prechádzku do Nitrianskej galérie, v ktorej prebehne vyššie spomenutá komentovaná prehliadka Univerzum technických obrazov. „Komentovaná prehliadka výstavy a prechádzka s jej autorkami sa začne v bode.K7 a bude pokračovať v Nitrianskej galérii,“ informovali organizátori.

Aké lákadlá si pre nás pripravili na nedeľu? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM