Lucia Lauková Správy

Rozprávkový kaštieľ pri Nitre postupne OTVÁRA brány: Zatiaľ len pre svadobčanov

Kaštieľ v Beladiciach bol od polovice roku 2021 pre verejnosť zatvorený. Túto sezónu chcú hotel postupne uviesť do prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávkový kaštieľ pri Nitre postupne OTVÁRA brány: Zatiaľ len pre svadobčanov
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V beladickom kaštieli si svoje áno povedali mnohí zaľúbenci. Medzi nimi napríklad aj náš hviezdny futbalista Marek Hamšík. Pred rokmi sa v kaštieli nakrúcala aj reality show Nevesta pre milionára.

Prevádzku však prerušila pandémia koronavírusu i energetická kríza a brány kaštieľa sa na pár rokov zatvorili. To by sa však malo čoskoro zmeniť. Túto sezónu by sa mali v kaštieli opäť konať svadby. Informoval o tom hotel na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež

Znovuotvorenie kaštieľa

„S radosťou Vám oznamujeme, že náš hotel znovu otvára bránu pre záujemcov o svadbu a to v nadchádzajúcej sezóne 2024,“ uvádza hotel.

Pre verejnosť je zatiaľ kaštieľ s parkom uzavretý.„Znovu otvárame prevádzku hotela postupne. Postupne rozšírime služby aj pre kongresovú klientelu a následne pre širokú verejnosť,“ informuje hotel na sociálnej sieti s tým, že čoskoro sa bude snažiť sprevádzkovať aj bazén a wellness pre neubytovaných hos­tí.

„Hotel otvárame tento rok len pre záujemcov o svadbu prípadne firemné skupinové rezervácie. Radi by sme otvorili prevádzku naplno, to znamená pre širokú verejnosť avšak to bude záležať od hospodárenia hotela v tomto roku,“ potvrdil pre Dnes24 manažér hotela Július Kolocsányi.

Honosné sídlo šľachty

Neoklasicistický kaštieľ v Pustom Chotári je aj s parkom národnou kultúrnou pamiatkou. V roku 1820 ho dala vybudovať rodina kráľovského radcu a podžupana Tekovskej župy Karola Jesenského. Neskôr sa stal majetkom šľachtickej rodiny Szirányi – Ötömös, od ktorej ho odkúpil barón Henrik Lindelóf.

Kaštieľ prešiel začiatkom 20. storočia do rúk rodiny Krausových a neskôr Ďurčanských. Po druhej svetovej vojne v ňom bola základná deväťročná škola. V rokoch 1998 až 2003 sa tu uskutočnila rekonštrukcia, počas ktorej kaštieľ dostal svoju dnešnú podobu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM