Rastislav Búgel Kultúra

Rozlúčte sa s letom v BUNKE: Čakajú nás pochúťky, handmade výrobky a dobrá hudba

Občianske združenie Zelená Zebra a Bunka pre súčasnú kultúru pozývajú zažiť susedského ducha na pešiu zónu. Už po tretíkrát sa spoločne stretneme v srdcovej bunke mesta na trhu s ručne tvorenými výrobkami, dobrým jedlom a výnimočnou hudbou.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčte sa s letom v BUNKE: Čakajú nás pochúťky, handmade výrobky a dobrá hudba
Foto: Rastislav Búgel

V centre Nitry začínajú vo štvrtok, 25. septembra o 16:00 hodine tretie Chuťové bunky. Náušnice, kvetované čelenky, textilné hračky, tašky, ale aj staré knižky, šperky a mnoho ďalšieho. „Na trhu v Bunke stretnete 11 lokálnych remeselníkov a handmade výrobcov, môžete nakúpiť originálne drobnosti pre rodinu či priateľov,“ informujú organizátori.

Okrem najrozličnejších handmade produktov bude štvrtok patriť aj dobrému jedlu. RAW dobroty, teda recepty, ktoré vznikajú zo surových potravín bez tepelnej úpravy, pripravia Rawery a raWita. Gril bude opäť raz patriť Denisovi Pažickému. „Tešte sa i na Herbert Sirupy, Martin´s cider a Miškine domáce džemy,“ informuje Barbora Mlejová, PR manažérka Zelená Zebra.

Mesto potrebuje viac rieky je v poradí druhý urbánny projekt zoskupenia BUNKA, ktorý sa tentoraz zameriava na rieku Nitra. Chce spájať ľudí z rôznych oblastí od kultúry až po hydrológiu, vytvoriť tok informácií, skúseností a nápadov a otvoriť verejnú diskusiu o tom, čím pre nás rieka je a čím by mohla byť. „Po prezentácii projektu budeme spoločne hľadať možnosti, ako využiť tento verejný priestor v prospech nás všetkých,“ prezrádzajú organizátori.

Chuťové bunky tradične zakončí dobrá hudba. Po roku v Bunke opäť zahrá artfolkové zoskupenie Decent a po nich vystúpi v unplugged verzii nitrianska post-indie formácia Fresh Out Of The Bus.

Chuťové bunky
17
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM