Valovičová Zuzana Rôzne

Rekonštrukcia Centra zdravia dokončená

Projekt opráv objektu v Párovských hájoch sa začal realizovať ešte v minulom roku. Do finálnej podoby sa dostal vo štvrtok 28. januára, kedy bolo Centrum zdravia oficiálne otvorené.

Na otvorení boli prítomní primátor mesta Jozef Dvonč, viceprimátor Štefan Štefek, hlavný kontrolór František Halmo, členovia Výboru mestskej časti 5, poslanci Mestského zastupiteľstva a pracovníčky Centra zdravia. Slávnostnú pásku prestrihol primátor Nitry Jozef Dvonč a referentka Centra zdravia v Párovských Hájoch Alena Rábeková. Investícia do rekonštrukcie tejto storočnej budovy stála mesto 185 433 eur.

V objekte bývalej materskej školy sídli Centrum zdravia od roku 2005. Zariadenie má kapacitu 20 – 40 lôžok a má slúžiť ako predškolské zariadenie pre výchovno-vzdelávaciu činnosť zameranú na všestranný rozvoj osobnosti dieťaťa, jeho sociálno-emocionálny, fyzický a intelektuálny rozvoj v súlade s individuálnymi a vekovými osobitosťami. Priestory sú vybavené herňou s hračkami, spoločnou spálňou, jedálňou, kuchyňou, sociálnym zariadením so sprchovým kútom.

Deti majú možnosť absolvovať niekoľkodňové pobyty v prostredí zelene Párovských hájov, kde im bude poskytnutá zdravotná aj výchovná starostlivosť v spojení s hravými, športovými a prosociálnymi aktivitami a cvičeniami. Centrum zdravia spolupracuje s Univerzitou Konštantína Filozofa, Agentúrou životného prostredia, Mestskou políciou a Správou materských škôl v Nitre.

foto: Milan Burda

Centrum zdravia
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM