Kultúra

Program na celý VÍKEND: Nitra si užije Chrenovské stánky, Agrokomplex aj koncerty

Nitru čaká ďalší podujatiami nabitý víkend. Pozrite si program akcií od piatku až do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Program na celý VÍKEND: Nitra si užije Chrenovské stánky, Agrokomplex aj koncerty
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Agrokomplex

do 21. augusta, výstavisko Agrokomplex

Spolu s poľnohospodárskou výstavbou prebiehajú na Agrokomplexe súbežne aj Národná výstava hospodárskych zvierat a Poľovníctvo a Príroda. V piatok a v sobotu je výstavisko otvorené od 9.00 do 18.00, v nedeľu od 9.00 do 17.00 hodiny. Vstupné 7 a 4 eurá. Vstupenka platí pre všetky súbežné výstavy. Navštíviť môžete aj skanzen. V prevádzke je aj Nitrianska poľná železnica. O nádych nostalgie sa postará traktorparáda historických strojov či originálna výstava „Party v 21. storočí“.

Flaam Festival Nitra

19. a 20. augusta, Hidepark Nitra

Hidepark opäť ožije festivalom Flaam. Návštevníci sa môžu tešiť na hudobné vystúpenia slovenských aj zahraničných interpretov, cestovateľské kino, diskusie, prednášky, jógu, beh či rôzne workshopy. Vystúpia napríklad Timea, God & Eve, Saul, Hmltd, FVLCRVM, Isama Zing a ďalší. Kompletný program nájdete TU!

Chrenovské stánky

19. a 20. augusta od 17.00

V piatok a v sobotu, 19. a 20. augusta sa v Nitre bude konať tradičné podujatie Chrenovské stánky. Prebiehať bude pred hlavným vstupom do areálu výstaviska. Vstup je voľný. Tešiť sa môžete na tradičné gurmánske špeciality a pochúťky, chutné dobroty či na drobnosti v stánkoch. Kultúrny program Chrenovských stánkov zaháji v piatok o 17.00 hodine Folkórna skupina Zlatomoravčianka. Po nej budú na Chrenovej znieť skladby Mira Žbirku v podaní revivalovej kapely Galaxis. V sobotu sa program začne o 17.00 hodine vystúpeniami pre deti. Po nich odohrajú koncerty kapely Martin a Valach a skupina Sematam. Posledným vystúpením Chrenovských stánkov bude koncert pop operného zoskupenia GIOIA.

Klokočinské kultúrne večery

piatok, 19. augusta od 20.00, na Amfiteátri pri Kostole sv. Gorazda

Klokočinské kultúrne večery už tradične patria k augustu. V piatok o 20.00 sa môžete tešiť na premietanie rodinného filmu Októbrové nebo. Partia chlapcov z amerického zapadákova uvidí ruskú družicu Sputnik a zatúži postaviť si vlastnú raketu. Bez peňazí a perspektívy je však splnenie sna dosť nereálne.

Prázdniny v Ríme

piatok, 19. augusta od 21.00 do 23.00 v Gotickej priekope – Nitriansky hrad

V Gotickej priekope Nitrianskeho hradu sa bude v piatok večer premietať film s jedinečnou Audrey Hepburn – Prázdniny v Ríme. Princezná Anne sa vydáva na ostro sledovanú cestu po európskych mestách. Keď so svojim sprievodom dorazí do Ríma, vzoprie sa proti prísnym pravidlám protokolu. Jednej noci sa jej podarí uniknúť z luxusnej izby a na úteku sa zoznámi s americkým novinárom Joeom Bradleym, vďaka ktorému spozná Rím ako obyčajné dievča. Vstupné 3 eurá.

Prehľad podujatí pokračuje na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM