Lucia Lauková Správy

Poslankyňu Kolenčíkovú odvolali z funkcie: Službyt má nového konateľa

Návrh na odvolanie konateľky mestskej spoločnosti Službyt v Nitre poslanci schválili. Renáta Kolenčíková tak prišla o svoju funkciu. Proti jej nástupcovi mala výhrady.

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňu Kolenčíkovú odvolali z funkcie: Službyt má nového konateľa
Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej spoločnosti Službyt nastane výmena konateľov. Renátu Kolenčíkovú, ktorá túto funkciu zastávala, odvolali poslanci mestského zastupiteľstva vo štvrtok 13. októbra. Na jej miesto nastúpi Pavol Varga. Na jeho adresu však odvolaná konateľka vzniesla priamo na zastupiteľstve vlnku kritiky. „Po komunálnych voľbách ma navštívil jeden podnikateľ, povedal mi, že pán poslanec Varga má u neho exekúciu 85 000 eur. A ako je možné, že sme na kandidátnu listinu dali takéhoto poslanca, ktorý má takéto dlhy,“ povedala na adresu Vargu, Kolenčíková.

„Asi pred rokom pán Varga vyhral súťaž na Službyte a ja som nepodpísala túto súťaž, pretože si myslím, že poslanec, ktorý ide do mestského zastupiteľstva a ide robiť veci verejné, tak by si mal rozmyslieť či chce podnikať alebo či chce robiť poslanca,“ dodala Renáta Kolenčíková.

Novozvolený konateľ následne reagoval na slová poslankyne Kolenčíkovej. Ako povedal jej reakcia ho neprekvapila. „Škodu utrpí ten, kto zostáva vo svojom omyle a nevedomosti,“ začal Pavol Varga. To že, na jeho firmu bola uvalená exekúcia nepoprel. „Vôbec sa nebránim tomu, čo povedala pani Kolenčíková, nie pán Varga, ale firma mala exekúcie, ktoré sú vyrovnané. Podnikám v stavebníctve od roku 1990. Exekúcie a dlžoby sa dajú zaplatiť, ale svedomie sa nedá kúpiť,“ ukončil Pavol Varga.

Môže vás zaujímať:

Poslankyňa si odchod zo Smeru-SD rozmyslela: Odídenci môžu prísť o svoje funkcie

Kolenčíková odvolaná z funkcie: Najsilnejší poslanecký klub má nového predsedu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM