Lucia Lauková Krimi

Polícia obvinila mladíka (22) z Nitry: Je podozrivý z falšovania bankoviek

V prípade falošných bankoviek, ktorými niekto platil Nitre, má polícia podozrivú osobu. Obvinený je 22-ročný muž z Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila mladíka (22) z Nitry: Je podozrivý z falšovania bankoviek
Zdroj: TASR

Správa o výskyte podozrivých bankoviek v Nitre sa objavila v priebehu minulého týždňa. Ako prezradila Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre, polícia už v tom čase pracovala s operatívnymi informáciami, ktoré ich priviedli k podozrivej osobe.

„Zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov bol obvinený 22-ročný muž z Nitry,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Podľa polície sa dostali do obehu len dve sfalšované bankovky. „Vyrobil si tri, ale do obehu dal dve desaťeurové bankovky. Jednou platil za tovar v obchode na Tokajskej ulici v Nitre a druhou v jednej nitrianskej pizzerii za pizzu,“ uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Páchateľovi za tento zločin hrozí niekoľkoročný pobyt za mrežami. „Za zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Obvinený muž je stíhaný na slobode,“ dodala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM