Správy

Záleží vám na budúcnosti Šale? Mesto vyzýva, zapojte sa aj vy!

Obyvatelia, ktorým nie je ľahostajné ďalšie smerovanie nášho mesta, majú jedinečnú príležitosť. Svoj názor môžu vyjadriť v dotazníku, zapojiť sa môžu aj do prác na príprave dôležitého dokumentu.

Ilustračný obrázok k článku Záleží vám na budúcnosti Šale? Mesto vyzýva, zapojte sa aj vy!
Zdroj: Mesto Šaľa

Mesto Šaľa pripravuje nový strategický dokument „Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja na roky 2023 – 2030“ (PHSR). Ako informovala radnica, dokument určí smerovanie budúcnosti mesta v kľúčových oblastiach života obyvateľov.

Súčasťou príprav dokumentu je aj dotazníkový prieskum verejnej mienky. V ňom môžu obyvatelia vyjadriť svoj názor, ako si predstavujú rozvoj mesta v najbližších rokoch.

Spustili druhé kolo

V prvom kole, ktoré prebiehalo počas dovolenkového obdobia od 4. júla do 20. júla, sa zapojilo 69 respondentov. Mesto preto pristupuje k opätovnému zberu údajov prostredníctvom dotazníka.

„Druhé kolo zberu údajov sa uskutoční od 8.9.2022 do 20.9.2022. Prosíme občanov aby dotazník nevypĺňali opakovane, ak sa zúčastnili zberu údajov už v prvom kole. Získané odpovede sa vyhodnotia spoločne za prvé aj druhé kolo,“ informuje mesto Šaľa.

Prečítajte si tiež

Dotazník je k dispozícii na stiahnutie v podobe formuláru, alebo v tlačenej forme na prvom kontakte v klientskom centre Mestského úradu v Šali. Tam môžete taktiež vyplnený dotazník odovzdať alebo odoslať mailom na mesto@sala.sk. Ešte jednoduchšou formou je vyplnenie dotazníka online po kliknutí na TENTO odkaz.

Prieskum bude prebiehať až do 20. septembra.

Zapojte sa do práce

Do práce na dokumente sa môže zapojiť aj verejnosť. V prvom kole prejavili záujem 4 obyvatelia mesta. Pokiaľ sa chcete zapojiť do práce v rámci pracovných skupín, prihláste sa na adrese mesto@sala.sk. Zadajte kontaktné údaje a určite, do ktorej pracovnej skupiny sa chcete zapojiť:

  • SMART technológie, bezpečnosť, ľudské zdroje
  • Hospodárstvo, energetika a podnikanie
  • Sociálny rozvoj a verejné služby
  • Životné prostredie, zelená a modrá infraštruktúra
  • Infraštruktúra, doprava a bývanie
  • Školstvo, kultúra a šport

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM