Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku sa bude modernizovať: Pribudne aj nabíjacia stanica pre elektromobily

Technika ide dopredu a dotýka sa práce aj automobilizmu. Znižovať množstvo výfukových emisií sa dá využitím viacerých možností.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku sa bude modernizovať: Pribudne aj nabíjacia stanica pre elektromobily
38
Galéria
Zdroj: TASR

V Šali, ako prví na Slovensku, získali elektromobil mestskí policajti. Spolu s ďalším autom na elektro pohon ich využívajú na kratšie cesty po meste pri plnení služobných povinností. Hlavnou prednosťou týchto áut je, že jazdením nezanechávajú po sebe množstvo smogu a prispievajú k zlepšeniu životného prostredia v meste. Aj v šalianskej radnici sa už premávajú na elektromobile.

Nabíjacia stanica

K ďalším dedinám v našom okrese, ktoré využívajú moderný spôsob prepravy, sa pridal aj Močenok. V lete 2019 získala obec Nenávratný finančný príspevok vo výške 10 000 eur na Podporu elektromobility v obci. Dotáciu poskytol Environmentálny fond. Automobil už v obci využívajú. Ďalším krokom je výstavba nabíjacej elektrickej stanice, kde by si domáci vodiči alebo aj návštevníci, mohli pohodlne nabiť svoje štvorkolesové tátoše.

Podľa predpokladov by nabíjacia stanica v Močenku mala stáť na parkovisku vedľa miestneho kina. Samospráva sa zapojila do výzvy Ministerstva hospodárstva SR. Podali si Žiadosť o poskytnutie dotácie na podporu budovania verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc. Podľa zverejnených dokumentov obec na tento účel získala dotáciu 5000 eur. Projekt bude obec spolufinancovať sumou 418 eur.

Hasičská zbrojnica

Močenku sa darí aj v iných oblastiach. Okrem práve prebiehajúcej rekonštrukcie obecného úradu by radi dali do pucu aj hasičskú zbrojnicu. Ešte v roku 2018 sa im podarilo pristavať k budove garáž pre hasičské auto aj techniku. Na prístavbu získali 30 000 eur. Objekt, okrem toho, získal objekt i modernú fasádu.

Tentoraz potrebovali financie na renováciu interiéru. V rámci výzvy Ministerstva vnútra SR na projekt Rekonštrukcia vnútorných priestorov hasičskej zbrojnice v Močenku získali dotáciu vo výške 11 264,06 eur. Tú využijú na zmodernizovanie vnútorných priestorov.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si pozrite zábery z rekonštrukcie obecného úradu v Močenku.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Močenský úrad v rekonštrukcii: Postupujú k ďalšej modernizácii, FOTO
38
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM