Správy

Šaľa bude mať moderný predstaničný priestor: KEDY by sa mohli rozbehnúť práce?

Mesto získalo na rekonštrukciu predstaničného priestoru 5,5 milióna eur. Ide o zatiaľ najväčší projekt, ktorý Šaľa realizuje z eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa bude mať moderný predstaničný priestor: KEDY by sa mohli rozbehnúť práce?
8
Galéria
Zdroj: Becker Architekti

Mesto Šaľa hľadá zhotoviteľa predstaničného priestoru. Rekonštrukčné práce sa začnú po ukončení verejného obstarávania a administratívnych úkonov, čo by v prípade bezproblémového priebehu mohlo byť v júli tohto roka, potvrdila hovorkyňa mesta Erika Kollerová.

Najväčší projekt

Na rekonštrukciu predstaničného priestoru získala samospráva v decembri minulého roka nenávratný finančný príspevok vo výške 5,5 milióna eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

„Ide o zatiaľ najväčší projekt, ktorý mesto realizuje z eurofondov,“ skonštatovala Kollerová.

Výsledkom rekonštrukcie predstaničného priestoru s celkovou rozlohou 2,3 hektára bude vynovený, moderný priestor, ktorého prínosom bude aj bezpečné prepojenie vlakovej a autobusovej stanice.

Prečítajte si tiež

Elektromobily aj smart lavička

Pribudne 256 parkovacích miest, z toho 14 pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu, päť pre krátkodobé zastavenie, deväť miest pre taxislužbu, tri miesta pre elektromobily a ostatné miesta budú určené na celodenné státie.

Súčasťou projektu je aj miesto pre 45 bicyklov a osem boxov pre bicykle. Pre motocykle bude vyhradených päť parkovacích miest.

Moderný priestor bude dopĺňať aj nabíjacia stanica pre elektromobily, smart lavička pre nabíjanie telefónov a wifi, kamerový systém pre ochranu cestujúcich i zaparkovaných vozidiel či bicyklov, zeleň a detské ihrisko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Nové VIZUALIZÁCIE rekonštrukcie predstaničného priestoru
8
Galéria
Zdroj: Becker Architekti
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM