Zlatica Gregorová Kultúra

Prichádza ohromná príležitosť: Hľadajú hudobníkov do mestského orchestra!

Už dávno je známe, že hudba pohladí dušu, osvieži myseľ a človeku je s ňou veselšie. V našom meste chcú práve teraz založiť hudobné zoskupenie.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza ohromná príležitosť: Hľadajú hudobníkov do mestského orchestra!
Zdroj: Webnoviny.sk

Prezentovať hudbu a spev sa v našich končinách darí prostredníctvom hudobných skupín, sólistov a kapiel, ktoré ponúkajú rock, pop, džez a mnohé iné hudobné žánre. Vychytávkou a príjemným osviežením dedinských, mestských aj cezpoľných podujatí sú vystúpenia orchestrov.

V dnešnej dobe má väčšina miest alebo dedín ten svoj, originálny orchester. Jeho členovia vystupujú na domácich podujatiach a radi prijmú pozvanie hosťovať. Niečo podobné sa chystá aj v našom meste.

Nadviažu na tradíciu

Ako sme sa dozvedeli od niekdajšieho primátora mesta Šaľa Júliusa Morávka, v Šali kedysi existovali hudobné zoskupenia ako napr.: hasičská dychovka, dixielandové zoskupenie pod Základnou umeleckou školou v Šali ako aj veľký orchester Duslanka, ktorý fungoval v šesťdesiatych rokoch.

Okrem toho v Šali existovalo množstvo ďalších kapiel a sólistov.

Po rokoch prichádza snaha o založenie Orchestra Mesta Šaľa, aby i naše mesto malo svoje hudobné zoskupenie, ktoré ho bude reprezentovať.

Aktuálne sa koná nábor do ORCHESTRA MESTA ŠAĽA. Ako nám prezradil organizátor náboru pán Jozef, veľmi radi by pokračovali v hudobnej tradícii a preto do novovznikajúceho hudobného telesa hľadajú muzikantov a hráčov na dychové nástroje /trúbku, pozoun, saxofón, klarinet/, basgitara, gitara, bicie ale aj spevákov. Znalosť nôt je vítaná, ale nie nutná. Ako sme sa dozvedeli, radi privítajú mladých hudobníkov, ale samozrejme, i starších. V ideálnom prípade by chceli vytvoriť 15-členné zoskupenie, ktorého členovia radi vystúpia na mestských, a rôznych iných podujatiach.

Podpora mesta

Myšlienka založenia orchestra už vyvolala pozitívne ohlasy od Mesta Šaľa i Mestského kultúrneho strediska. Ako nám povedala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová, mesto veľmi rado podporí tieto aktivity a s radosťou víta myšlienku vzniku mestského orchestra. Kultúrnici zase poskytnú miesto na skúšanie.

Nezmeškajte príležitosť

Ak máte záujem byť súčasťou Orchestra Mesta Šaľa, práve teraz sa vám núka príležitosť, ktorý by ste nemali zmeškať. Všetky potrebné informácie získate na tel.č.: 0908357426.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM