Zlatica Gregorová Kultúra

Onedlho štartujú oslavy v Tešedíkove: Bude aj retro disco

S nástupom leta sa už nikto nevie dočkať, aby si mohol vychutnať tie svoje obľúbené podujatia. Patria k nim aj Obecné dni.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho štartujú oslavy v Tešedíkove: Bude aj retro disco
Foto: Zlatica Gregorová

V poradí už XXII. ročník Obecných osláv pripravili pre svojich obyvateľov aj návštevníkov blízkej dedine. V priebehu jedného dňa tam zažijete mnoho vystúpení v podaní miestnych aj hosťujúcich zoskupení. Spoločenské podujatie v Tešedíkove sa bude konať 23. júna 2018 od 14.00 až do 22.30 hod.

Dychovka aj pocta bojovníkom

Popoludnie sa začne v dychovkovom tóne. Čas od 14.00 hod. publiku spríjemní Dychová kapela mesta Tab priamo pred obecným úradom. Po polhodinke podujatie slávnostne otvorí starosta Tešedíkova Gyula Borsányi. Po príhovore sa môžete tešiť na žiakov z miestnych škôl. Súčasťou osláv je i Liturgia v Rímskokatolíckom kostole so začiatkom o 15.15 hod. Svoje miesto bude mať aj spomienka na historické udalosti – predstavitelia miestnej samosprávy a hostia si uctia pamiatku bojovníkov z rokov 1848–1849. O 17.00 hod. bude v priestoroch miestneho kultúrneho domu pripravená recepcia, na ktorej budú odovzdané čestné diplomy a plakety obce.

Hudobní fajnšmekri sa môžu presunúť do amfiteátra, kde vystúpi plejáda hostí. Od 17.00 hod, to bude FOR You A´capella vocal group, ktorých po hodinke vystrieda speváčka Reni Tolvai.

Operetné melódie

Ani fanúšikovia operety nebudú o nič ukrátení. Organizátori totiž pozvali aj Ritu Bognárovú a Csabu Tihanyi Tótha. Na spevácku nôtu vás o 21.00 hod. naladí Robert Szikora a R – GO. Tohtoročné oslavy v Tešedíkove ukončí Retro disco so začiatkom o 22.30 hod. s Atilla Verébom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM