Zlatica Gregorová Samospráva

Na bicykloch do Diakoviec: Šalianska radnica spúšťa prípravy na spoločný projekt

Výstavba Cyklotrasy za zamestnaním do priemyselného parku bola očakávaným dielom. Slávnostne ju otvorili v máji 2019.

Ilustračný obrázok k článku Na bicykloch do Diakoviec: Šalianska radnica spúšťa prípravy na spoločný projekt
42
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Aby sa Šaľania dostali aj ďalej, ako len do a zo svojej práce, o pokračovaní trasy rozmýšľajú aj v ďalšej dedine. Keďže prvá časť cyklotrasy sa nachádza v katastri Šaľa a Močenok a vedie do Duslo, a.s., ďalšia by mala smerovať do Diakoviec.

Spoločne

Prednedávnom sa o tomto zámere porozprával viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi so starostkou obce Diakovce Kristínou Jakócsovou. Išlo by o spoločnú investíciu nášho mesta a tejto blízkej dediny.

Nezaháľajú

„Prípravy na tento projekt sú v plnom prúde. Hoci ide o dlhodobú prípravu, mesto nezaháľa ani deň a robí všetko, čo je potrebné k tomu, aby najmä občania Šale a Diakoviec mohli využívať bezpečnejší a ekologickejší spôsob dopravy,“ vyhlásila Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Ako nás informovala šalianska hovorkyňa, aktuálne prebieha spracovanie projektovej dokumentácie pre územné konanie. Tá by mala byť hotová v priebehu januára. Potom môže začať kolotoč vybavovaní ohľadom stanovísk dotknutých orgánov štátnej správy a organizácií, k projektovej dokumentácii pre vydanie územného rozhodnutia.

Rokovali

Ako doplnila Dajana Hanesová, ešte pred začatím spracovávania projektovej dokumentácie, sa v novembri 2019 uskutočnilo rokovanie so zástupcom Okresného dopravného inšpektorátu v Šali a s Nitrianskym samosprávnym krajom, ako správcom cesty 2. triedy.

Pozdĺž tejto cesty bude realizovaná cyklotrasa. Podmienky týchto orgánov patria medzi jedny z najdôležitejších pri návrhu cyklotrasy, najmä z hľadiska bezpečnosti a organizácie cestnej premávky. Mesto robí všetko preto, aby sa budovanie cyklotrasy do Diakoviec začalo čo najskôr,“spresnila hovorkyňa šalianskeho úradu.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si pozrite zábery z vlaňajšieho otvorenia šalianskej cyklotrasy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Cyklotrasa  Šaľa- Duslo je otvorená: Poslúži zamestnancom aj rekreačným
42
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM