Zlatica Gregorová Kultúra

Močenských oteckov potešia hudbou: Oslava s rytmami 60. a 70. rokov

Tak, ako aj mamy, i otcovia si zaslúžia, aby sme ich oslavovali. Sú našimi najbližšími ľuďmi, ktorí nás obklopujú už od narodenia.

Ilustračný obrázok k článku Močenských oteckov potešia hudbou: Oslava s rytmami 60. a 70. rokov
50
Galéria

Vštepujú lásku a úctu k hodnotám a občas aj privádzajú do pomykova všetečnými otázkami. Aj napriek všetkému ich máme radi a z úcty k nim si pripomíname júnový sviatok.

Oslava otcov

Tak, ako väčšina sviatkov i Deň otcov má za sebou dlhšiu históriu. Ako je známe, vznikol na podnet istej Američanky, ktorá ním chcela vzdať hold svojmu otcovi, vdovcovi so šiestimi deťmi. Sviatok sa datuje od roku 1910 a v posledných rokoch prenikol aj k nám.

Oslavy a darčeky je vhodné nachystať na tretiu júnovú nedeľu. Tento rok si Deň otcov pripomenieme 16. júna 2019. Presne pre túto príležitosť v tento deň usporiadajú hudobné podujatie v neďalekom Močenku.

Hudobný koncert

Obec pozýva milovníkov hudby na koncert skupiny Taste of Brass orchestra. Členovia zoskupenia publikum potešia skladbami zo 60. a 70. rokov minulého storočia. Hudbychtiví a najmä oslavujúci Močenčania sú očakávaní v areáli Kultúrneho strediska – Kláštora o 19.00 hod.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z nedávneho Dňa otvorených dverí v šalianskom archíve.

Foto: ilustračné

Šaliansky archív otvorili náruč: Historické skvosty i 6-kilometrový fond, FOTO
50
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM