Anton Hrachovský Hokej

Zámčania na ceste do Miškovca, pozor! Klub sprísnil podmienky vstupu na zápas!

Tipsportligový klub z Miškovca prijal opatrenia na predídenie situácii, aká nastala v zápase so Zvolenom. Vedenie MHC Nové Zámky vyzýva fanúšikov, aby nepodliehali panike.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania na ceste do Miškovca, pozor! Klub sprísnil podmienky vstupu na zápas!
Foto: Anton Hrachovský

Témou číslo jedna posledných dní medzi hokejovými fanúšikmi boli bezpochyby nepokoje na zápase Tipsport ligy medzi DVTK Jegesmedvék Miškovec a HKM Zvolen, hranom 21. septembra na maďarskom ľade. Stretnutie vyhrali Zvolenčania jednoznačne 5:0, do pamäti však vošli najmä momenty z tribún, keď maskovaní chuligáni zo Slovenska fyzicky zaútočili na maďarských fanúšikov.

Opatrenia v zápase so Zámkami

Samotný klub spod Pustého hradu sa od chuligánskeho správania fanúšikov dištancoval. Výjazd do Miškovca mala organizovať fanúšikovská skupina, ktorá nie je oficiálnym fanklubom HKM.

Klub z Miškovca pristúpil k ochranným opatreniam, aby pravdepodobnosť podobných incidentov minimalizoval. V nedeľu 30. septembra (17:30) odohrajú na jeho ľade duel proti domácemu celku hráči Nových Zámkov. Fanúšikovia chystajúci sa podporiť bielo-zelených musia rátať so sprísnenými pravidlami vstupu na štadión.

„Na zápasy v Miškovci budu vpustení iba fanúšikovia, ktorí budú 48 hodín pred zápasom zaregistrovaní – meno a číslo občianskeho preukazu. Tieto údaje musíme zaslať usporiadateľom a až potom budú osoby uvedené v tomto registri pustené na zápas. Uvedené osoby sa musia dostaviť najmenej 1 hodinu pred zápasom. Parkovať treba na vedľajšom parkovisku, kde už dbajú na poriadok policajti. Vstupné na zápas je 6 eur,“ odkázal maďarský klub vedeniu MHC Nové Zámky.

Nezahaľovať si tvár

„Prosím, majte na vedomí, že v Maďarsku sú platné iné zákony, ako na Slovensku a nesmú sa na zápasy nosiť masky, ani si nijako inak zahaľovať tvár. Vaša tvár a hlas budú zaregistrované pri predaji vstupeniek, čím ich kúpou zároveň súhlasíte. Pri zahaľovaní tváre môžete byť políciou odvedení,“ dodávajú predstavitelia hokejového Miškovca.

Fanúšikovia MHC Nové Zámky pravidelne povzbudzujú svojich miláčikov i na klziskách súperov, v nedeľu 30. septembra sa preto očakáva výjazd aj do Miškovca. „Prosím našich fanúšikov, aby nepodliehali panike a v prípade záujmu cestovať do Miškovca na zápas nás kontaktovali. Vaše požiadavky vám vybavia Imre Valášek a Michal Tóth. Kontakt na nich je na stránke HC,“ dodal k situácii prezident klubu František Sucharda.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM