Anton Hrachovský Hokej

Ďalší krok v kariére: Ernest Bokroš si do tímu vyžiadal mladíka z Nových Zámkov

Reprezentačný tréner do 20 rokov Ernest Bokroš si vyžiadal pod svoje krídla útočníka z Nových Zámkov. Pre Sebastiána Slávika sa tak otvára možnosť zabojovať o Majstrovstvá sveta.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší krok v kariére: Ernest Bokroš si do tímu vyžiadal mladíka z Nových Zámkov
Foto: Anton Hrachovský

Útočník MHC Nové Zámky Sebastián Slávik (na snímke) smeruje na skúšku do reprezentačného výberu do 20 rokov, pôsobiaceho pod hlavičkou HK Orange 20 v Tipsport lige a 1. hokejovej lige. Na skúšku si ho vyžiadal tréner reprezentácie Ernest Bokroš. Potvrdil to aj riaditeľ novozámockého klubu Imre Valášek.

Presun do reprezentačnej ´dvadsiatky´

Ešte len 18-ročnému útočníkovi, ktorý len nedávno podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu, sa tak splnil jeden zo snov. „Už od malička bolo mojím snom dostať sa do reprezentácie. Doteraz mi to nikdy nevyšlo. Konečne ma tam zavolali,“ povedal Slávik, ktorý si v úvodnom zápase sezóny, práve proti HK Orange 20, pripísal jednu asistenciu.

Minulú sezónu 2017/2018 strávil Slávik v rezervnom seniorskom tíme MHC Nové Zámky a sčasti aj v juniorke Novozámčanov.

V drese reprezentačných mladíkov bude nastupovať so známymi tvárami. „Poznám tam veľa chalanov. Napríklad s Jakubom Köverom sme spolu chodili na kempy a turnaje. S niektorými som minulý rok dokonca odohral niekoľko zápasov, napríklad s Jurajom Štefankom a Andrejom Kollárom,“ dodal rodák z Imela.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nová výzva, nový cieľ

Vďaka Slávikovej pozvánke od Ernesta Bokroša sa novozámockému klubu otvára možnosť mať svojho zástupcu na Majstrovstvách sveta do 20 rokov, ktoré sa budú na prelome rokov konať v kanadských mestách Vancouver a Victoria. Kostru tímu zvyknú tvoriť práve hráči z projektu HK Orange 20.

„Tréner Bokroš si ho všimol a chce ho vidieť aj v tíme HK Orange 20. Držíme mu palce a dúfame, že sa mu bude takto dariť aj naďalej. Bodaj by tie majstrovstvá dal.“ povedal Imre Valášek z MHC Nové Zámky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM