Anton Hrachovský Hokej Šport

Nový tréner Mikeš chce s mužstvom čas: Je presvedčený, že výsledky prídu!

Hneď prvý zápas na lavičke Nových Zámkov siahal nový tréner aj so svojimi zverencami po troch bodoch. Z ľadu horúceho favorita však nakoniec odchádzal iba s jedným.

Ilustračný obrázok k článku Nový tréner Mikeš chce s mužstvom čas: Je presvedčený, že výsledky prídu!
Zdroj: TASR

V zápase na ľade HC Košice sa po prvýraz predstavil na striedačke Novozámčanov nový tréner, ktorým je Štefan Mikeš (na snímke). Novozámčanom sa na východe republiky podarilo niečo, čo v tejto sezóne ešte žiadnemu inému tímu – dotiahnuť zápas s domácimi do predĺženia.

Vedenie Nových Zámkov angažovalo nového kormidelníka sedem zápasov po odvolaní trénera Pénzeša. Podobne ako jeho predchodcovia, aj Štefan Mikeš hovorí o trpezlivosti, ktorú káder na lepšie zohranie sa potrebuje. „V tíme je určitá kvalita, hráči majú už niečo za sebou. Nedá sa to však lusknutím prstov. Chce to aj trpezlivosť, hráči si musia sadnúť. Je však už čas, aby tím začal vyhrávať a aby sme začali pravidelne bodovať,“ povedal po úvodných dňoch k kabíne Nových Zámkov Mikeš, ktorý v minulosti viedol aj slovenskú ´dvadsiatku´ či Slovan Bratislava. Nováčik Tipsport ligy by rád hral play off a Mikešovou úlohou je pozdvihnúť tím na túto úroveň. „Chceme ísť v tabuľke vyššie. Verím, že sa to podarí, inak by som do toho nešiel,“ priznal Mikeš.

Nového kouča čaká ešte množstvo práce. Zápas proti Košiciam, podobne ako niekoľko predchádzajúcich zápasov, ukázal, že trpezlivosťou a vytrvalosťou môžu Zámčania vytúžený cieľ dosiahnuť. "Pred zápasom by sme bod brali. Išli sme sem s malou dušičkou, na čom mali podiel naše nedávne výsledky. Chlapci však zabojovali a robili všetko pre víťazstvo. Snažili sa dodržiavať všetko, čo sme si povedali. Výkonom sme ukázali veľkú perspektívu. Tesný náskok sme mohli ubrániť a mali by sme lepšiu náladu,“ povedal po stretnutí na východe Slovenska Mikeš.

V bráne s manažérom, no Lundström sa už chystá

Rovnako ako v nedávnom zápase proti Nitre, aj v Košiciach nastúpil v bránke Nových Zámkov Ján Chovan. Skúsený brankár, ktorý pred sezónou prešiel z brankárskeho postu na pozíciu športového manažéra, mužstvo podržal. Švéda Joakima Lundströma v bráne Zámčanov nahradil, hoci polročné obdobie bez tréningu bolo na jeho hre vidno.

Duel v Košiciach by mal byť pre Chovana na dlhší čas posledným, keďže v najbližšom zápase by už mal chytať švédsky legionár. Podľa správ z klubovej kuchyne nejde vo Švédovom prípade o vážne zranenie, ktoré by ho malo vyradiť na dlhšiu dobu. Najbližšie sa Zámčania predstavia 26. decembra doma proti Popradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM