Anton Hrachovský Hokej

Proti žilinským vlkom sme pôsobili ako baránky: Zo severu si nesieme sedmičku

Novozámčania nezvládli ďalší z tipsportligových zápasov. Tentoraz narazili na dobre rozbehnutú Žilinu.

Ilustračný obrázok k článku Proti žilinským vlkom sme pôsobili ako baránky: Zo severu si nesieme sedmičku
Zdroj: TASR

Žilinčania chceli na výhru na Liptove nadviazať aj doma proti ďalšiemu nováčikovi a od začiatku diktovali tempo. V 6. min sa po prihrávke Matisa spoza bránky medzi kruhmi presadil kapitán Hovorka a zavelil do útoku. Hostia síce potom mali šancu vyrovnať v presilovke, ale proti Tomekovi nepochodili. V 16. min sa strelou z pravej strany presadil Švihálek a o tri minúty neskôr vyhnal Škorvánka z brány Stupka, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Holoviča a nekrytý pred bránkou skóroval.

Žilinčania začali druhú tretinu presilovkou, ale napriek niekoľkým dobrým šanciam v nej takmer inkasovali. Hostia potom urobili veľkú chybu na útočnej modrej čiare, „vlci“ sa vyrútili do úniku traja na jedného a po ukážkovej akcii druhého útoku zvýšil Jurík do odkrytej bránky na 4:0. Žilina mala hru pod kontrolou a snažila sa pridať ďalší gól. Šancu na to mala v polovici zápasu pri presilovke po faule Tibenského na domáceho obrancu Kříža, pri ktorom utrpel český legionár zranenie kolena a z ľadu ho museli vyniesť na nosidlách. Domáci mali dobrú šancu na zvýšenie náskoku v 35. min, ale Konečný po peknej individuálnej akcii už bekhendovou strelou neprekvapil Lundströma. Žilina potom prečkala aj presilovku hostí, pričom ich držala stále ďaleko od Tomeka.

Piaty gól prišiel v 42. min, keď sa premiérovo v sezóne presadil Novotný. O dve minúty síce Tibenský v presilovke prekonal Tomeka, ale v 47. minúte sa v priebehu 22 sekúnd presadili Švec a Konečný a bolo 7:1. Hostia si následne zobrali oddychový čas a ešte v tej istej minúte sa podarilo znížiť Paulovičovi. Na viac však už Nové Zámky nemali.

MsHK DOXXbet Žilina – HC Nové Zámky 7:2 (3:0, 1:0, 3:2)

Góly: 6. Hovorka (Matis, P. Mikuš), 16. Švihálek (J. Jurík, Novotný), 19. Stupka (Holovič, J. Jurík), 25. J. Jurík (Novotný, Švihálek), 42. Novotný (J. Jurík), 47. E. Švec (Gmitter, Gutwald), 47. Konečný (Stupka, Holovič) – 44. Tibenský (Čížek, M. Hudec), 47. Paulovič (M. Hudec, Mäkinen).
Rozhodovali: Štefik – Rojík, Kollár, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 621 divákov.

Zostavy:
Žilina: Tomek – Mikuš, Den. Rehák, Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kříž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, Matis – J. Jurík, Novotný, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Švec, Gmitter.
Nové Zámky: Škorvánek (19. Lundström) – Drtina, Cardwell, Sandgrén, Čížek, Mäkinen, Martin Chovan – Saarinen, Brabenec, Bahenský – Čaládi, Hudec, Tibenský – Fábry, Kytnár, Paulovič – Tábi, Dom. Rehák, Lelkeš.

Čo na to tréneri?

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Som spokojný s výkonom aj s výsledkom. Nadviazali sme na dobrý výkon z Liptovského Mikuláša, kde sme hrali dobre herne aj takticky a bolo to cítiť aj v dnešnom zápase. Mali sme dobrý pohyb, dobre sme kombinovali, padli pekné góly a ja som si duel na striedačke užíval. Som rád, že sme potešili divákov a vyrovnali sa v počte strelených gólov futbalistom. Žilina tak zažila peknú športovú nedeľu.“

Ivan Černý, tréner Nových Zámkov: „Dnešný zápas prakticky ani nemusím hodnotiť, pretože výsledok hovorí za všetko. Zlyhali sme na celej čiare ako kolektív a Žilina zaslúžene a jednoznačne zvíťazila, k čomu jej gratulujem.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM