Anton Hrachovský Hokej

Novozámčania zdolali doma Detvu: Vďaka výhre sa usadili na špici Tipsport ligy

Hráči MHC Nové Zámky si poradili so súperom z Detvy. Vzhľadom na prehru Košíc v Banskej Bystrici sa Novozámčania usadili na 1. mieste ligovej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania zdolali doma Detvu: Vďaka výhre sa usadili na špici Tipsport ligy
Foto: Geleta Zsolt

Novozámčania mali do zápasu raketový štart, keď sa už v druhej minúte ujali vedenia vďaka Ručkayovi. Jeho zakončenie z úniku po ľavom krídle prepadlo cez Riečického až za bránkovú čiaru a domáci viedli 1:0. Vzápätí mohol v dobrej pozícii zvýšiť ich vedenie Videlka, na druhej strane nedokázal zasunúť puk za ležiaceho Košarišťana Gašpar. V úvodnom dejstve sledovali diváci rýchly hokej, napriek tomu však už gól nepadol, i keď možností bolo na to viacero.

V druhej tretine mali na dosah gól ako prví domáci hokejisti, no Videlka nedokázal usmerniť Bajtekovu prihrávku pred bránu. Zoči-voči Riečickému neuspel ani Fábry, rovnako ako hosťujúci Žilka nevyzrel v presilovke na Košarišťana.V 32­. minúte putoval na tresnú lavicu Ščurko, no Novozámčania nevyužili ani 4. presilovú hru v rade. Podarilo sa im to až krátko po jej skončení, keď sa presadil Bajtek.

Hráči spod Poľany sa snažili počas záverečného dejstva o kontaktný gól, no zakaždým im v tom stále domáca obrana na čele s brankárom Košarišťanom. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no bez gólového výsledku. Zmeniť skóre sa nepodarilo Zbořilovi ani Gašparovi, ktorého skvele rozkľakom vychytal Košarišťan.

MHC Nové Zámky – HC 07 Detva 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 2. Ručkay (Zbořil), 36. Bajtek (Zbořil, Ručkay)
Rozhodovali: D. Konc st., Juhász, Gegáň, Muzsik, , Vylúčení: 2:6, Presilovky: 0:0, Oslabenia: 0:0, Diváci: 1325

Zostavy:

Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, König, Hatala – Nejezchleb, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, Jurík – Bajtek, Videlka, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Ondrušek

Detva: Riečický – Martin Chovan, Kuklev, Matúš Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, Šimon, F. Fekiač – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, Magogin, Ďaloga – Milý, Gašpar, Tibenský – Surový, Valent, V. Fekiač

Čo na to tréneri?

Jerguš Bača, asistent trénera Nových Zámkov: Povedal by som, že to bol ťažký pôrod. Na jednej strane sme mali neskutočné množstvo šancí, hlavne v presilovkách. V tých kritických momentoch nás ´Košo´ podržal a ten zápas sme vybojovali. Bol to veľmi bojovný zápas z obidvoch strán. Rozhodlo premieňanie šancí a to, že nás v kritických momentoch podržal brankár.

Josef Turek, tréner Detvy: Dnes sme mali počas celého zápasu dobrý pohyb, vypracovali sme si množstvo streleckých príležitostí, no bohužiaľ to vždy stroskotalo na výbornom výkone domáceho brankára. To dnes rozhodlo.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM