Hokej

Nové Zámky uspeli na ľade Liptovského Mikuláša: Víťazný gól strelili v oslabení

Hokejisti HC Nové Zámky zvíťazili v 13. kole Tipos extraligy na ľade MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:3. Víťazný gól strelil v oslabení v 53. minúte Tomáš Klempa.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky uspeli na ľade Liptovského Mikuláša: Víťazný gól strelili v oslabení
Zdroj: Rastislav Búgel

Súboj tímov zo spodku tabuľky priniesol v prvej tretine zaujímavý hokej aj štyri góly. Domáci išli do vedenia už v 3. minúte, keď Hovorka z pozície obrancu využil presilovku – 1:0. Krátko na to mohli Liptáci zvýšiť svoj náskok, keďže sa dostali k ďalšej presilovke, no obrana hostí na čele s brankárom Engstrandom odolala.

Hostia sa postupne dostali do tempa, osamotený Bull ešte Vošvrdu neprekonal, no od 11. minúty bolo 1:1. Z Farleyho bojovnosti vyťažil nepokrytý Šiška, ktorý dosiahol svoj 10. gól v sezóne. O 92 sekúnd už hostia viedli, keď Langkow tečom Bullovej strely dosiahol prvý extraligový gól – 1:2. Ten istý hráč sa presadil aj v 15. minúte, keď Vošvrdu prekonal po samostatnom úniku – 1:3.

Gól v oslabení

Aj druhá tretina priniesla zaujímavý hokej a najmä snahu domácich o vyrovnanie. V 30. minúte hrali presilovku a krátko po nej Jurík po skrumáži upravil na 2:3. Liptáci vycítili šancu vyrovnať a už o dve minúty bolo 3:3, keď ťah na bránku potvrdil Hovorka. Nerozhodné skóre mohli do konca druhej časti zmeniť Farley aj Kriška, ale nevyužili svoje šance.

Liptáci mali v tretej časti tri presilovky, no nielenže ich nevyužili, ale v 54. minúte inkasovali. Ondrušek v útočnom pásme vybojoval puk pre Klempu, ktorý si poradil s brankárom Vošvrdom – 3:4. Záver zápasu priniesol nervozitu aj snahu domácich o vyrovnanie. Tí sa dostali aj k hre so šiestimi korčuliarmi, ale skóre sa už nezmenilo.

Ako zhodnotil zápas tréner Gergely Majoross? Dočítate sa to na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM