Anton Hrachovský Samospráva

Ako by mala vyzerať parkovacia politika? Zámčania môžu vyjadriť svoj názor v ankete

Nové Zámky sa budú musieť rozhodnúť, akým smerom sa vyberú v oblasti parkovania. Radnica pre nich pripravila dotazník.

Ilustračný obrázok k článku Ako by mala vyzerať parkovacia politika? Zámčania môžu vyjadriť svoj názor v ankete
Zdroj: Dnes24.sk

Zavedenie nového parkovacieho systému v Nových Zámkoch je podľa viacerých obyvateľov i poslancov nutnosťou. Zámčania sa k budúcej parkovacej politike mesta môžu vyjadriť vo verejnom hlasovaní. Svoj názor môžu vysloviť prostredníctvom internetovej ankety.

Ako ďalej s parkovaním – hlasovanie

Radnica zverejnila hlasovanie na webovej stránke, ktorú používa pre hlasovanie o participatívnom rozpočte. Mestský úrad prichystal pre obyvateľov 14 otázok. Hlasovať môžu za minimálne 1 a maximálne až 7 z nich.

Otázky sa týkajú napríklad platených parkovacích miest, možnosti vybudovať parkovací dom na T. Vansovej alebo vytvorenia fondu mobility.

„Termín hlasovania je predbežne do konca apríla. Ak bude o hlasovanie veľký záujem, mesto môže lehotu predĺžiť,“ informuje radnica. Súčasťou hlasovania je aj overenie cez sms. To je bezplatné.

Svoj názor môžu obyvatelia vyjadriť v ankete na TOMTO linku.

Pôvodný návrh radnice neprešiel

Téma parkovacej politiky bola na pretrase aj počas februárového zastupiteľstva, keď poslanci neschválili návrh radnice nového spôsobu parkovania na sídliskách.

Podľa návrhu radnice mali byť parkovacie lokality rozdelené do úsekov. Na každom z úsekov by bol vyznačený blok parkovacích miest, ktoré by boli rezervované pre tých, ktorí si ich predplatia. Malo ísť o maximálne 50 % parkovacích miest (vrátane miest pre ZŤP) z konkrétneho ú­seku.

Občania by si mohli na jeden rok zakúpiť parkovaciu kartu, ktorá by ich oprávňovala stáť na ktoromkoľvek voľnom mieste v parkovacom bloku od 16:00 do 8:00 (v pracovné dni). Počas víkendov a sviatkov to malo byť na celých 24 hodín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM