Správy

NOC na hradisku aj nitrianske legendy: TIPY na bezplatné prehliadky mesta pod Zoborom

Turistické informačné centrum pripravilo sériu potuliek Nitrou. Tešiť sa môžete na prechádzku magickou nočnou prírodou i večerné rozprávanie o nitrianskych legendách.

Ilustračný obrázok k článku NOC na hradisku aj nitrianske legendy: TIPY na bezplatné prehliadky mesta pod Zoborom
Zdroj: TIC Nitra

S batohom po kopcoch

Sériu S batohom po nitrianskych kopcoch odštartuje Svätojánska noc na hradisku, ktorá sa bude konať v sobotu 24. júna od 20.30 do 24.00 hodiny.

Tešiť sa môžete na prechádzku „magickou nočnou prírodou umocnenú mystikou letného slnovratu a čarovným svätojánskym ohňom“.

Zraz bude o 20.30 h pri altánku na rázcestí pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada. Trasa sa začína pri altánku a pokračuje po žltej turistickej značke k Trom dubom, na hradisko Zobor a Pyramídu. Späť sa vrátite po modrej značke.

„Na prehliadku je potrebné si priniesť čelovku, vodu a pevnú obuv. Možnosť opekania na Pyramíde – kto si čo prinesie. Predpokladaný návrat po 24.00 h,“ dodávajú organizátori.

Ďalšia turistika, tentokrát Prechádzka jesennou prírodou, je naplánovaná na sobotu 16. septembra. Zraz turistov bude o 14. hodine pri altánku na rázcestí pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada. Trasa vedie od altánku, cez Meškov vrch, Pod Plieškou, Barohať až na Dražovský kostolík. Po modrej a zelenej značke sa vrátite späť k altánku.

Pešie potulky mestom

V nedeľu 21. mája sa môžete so sprievodcom vydať po stopách nitrianskych Židov. Zraz záujemcov bude o 14.00 h pred Židovským cintorínom. Odtiaľ budete prechádzať cez Párovce, Farskú, Ul.Fraňa Mojtu a prehliadku zakončíte v Synagóge.

V nedeľu 27. augusta je na pláne Večerné rozprávanie o nitrianskych legendách. Zraz bude o 19.00 h pred Župným domom. Trasa vedie zo Župného domu na Samovu, Pribinovo námestie, Nitriansky hrad a Horný Palánok.

V sobotu 23. septembra priblížia sprievodcovia Dedičstvo staviteľa Tomascheka. Zraz bude o 16.00 h na Svätoplukovom námestí. Trasa vedie zo Štefánikovej na ulice: Pri synagóge, Farskú, Pri Červenom kríži, Vajanského, Cintorínska , 7. pešieho pluku a Štefánikova.

To nie je všetko! Ďalšie tipy na výlety po Nitre nájdete na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM