Správy

Agrokomplex opäť otvoril svoje brány: Hostí 31. ročník obľúbeného veľtrhu, FOTO

Až do nedele môžu záujemcovia navštíviť nitrianske výstavisko. Koná sa tam veľtrh Nábytok a bývanie. Čo ponúka?

Ilustračný obrázok k článku Agrokomplex opäť otvoril svoje brány: Hostí 31. ročník obľúbeného veľtrhu, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Celkovo 410 vystavovateľov z ôsmich krajín sa predstavuje na 31. ročníku veľtrhu Nábytok a bývanie v Nitre. Spolu s ním sa na výstavisku koná aj 25. ročník záhradkárskej výstavy Gardenia.

Až do nedele

Vystavovatelia zo Slovenska, Španielska, Srbska, z Česka, Rakúska, Poľska, Maďarska a Pakistanu obsadili výstavnú plochu 42 975 štvorcových metrov, informovala Katarína Moravcová z agrokomplexu Národného výstaviska, ktoré je hlavným organizátorom veľtrhu. Výstavy potrvajú do nedele (30. 4.).

Súčasťou medzinárodného veľtrhu nábytku, bytových doplnkov, dizajnu a architektúry je 24. ročník výstavy nábytkového a interiérového dizajnu Fórum dizajnu. Tohtoročnou témou je Dizajn v kontexte krízy – Humanita v dizajne. Výberová výstava dizajnérskych projektov a diel sa zameria na aspekty, ktoré robia dizajn ľudským, empatickým, inkluzívnym, starostlivým, užitočným, emocionálnym, zdravým, zmysluplným, sociálne prospešným, ekonomicky prínosným, ekologicky zodpovedným a trvalo udržateľným.

Humanistický prístup k dizajnu reprezentujú na výstave realizácie od 36 študentov a študentiek a tiež kolektívne projekty zo štyroch vysokých škôl s výučbou dizajnu na Slovensku. Ide o Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave, Fakultu architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity, Fakultu umení Technickej univerzity v Košiciach a Drevárskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene.

Ešte neboli prezentované

Výstava je unikátna aj tým, že prezentuje práce, ktoré vznikali počas niekoľkých rokov pandémie a neboli dosiaľ nikde prezentované. Viaceré z projektov sú absolventské práce, ďalšie boli vytvorené priamo pre výstavu.

Odborný program veľtrhu je zameraný na súčasnú energetickú situáciu a s ňou spojenú potrebu využívania nových energetických systémov, ako sú tepelné čerpadlá, klimatizácie, fotovoltaika.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nábytok a bývanie 2023
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM