Lucia Lauková Kultúra

Nitru čaká Tanečný kolotoč: Talenty si zmerajú sily na postupovej súťaži

Pod Zoborom sa bude tancovať. Blíži sa regionálne kolo postupovej súťaže neprofesionálnych tanečníkov v modernom a módnom tanci.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká Tanečný kolotoč: Talenty si zmerajú sily na postupovej súťaži
Zdroj: TASR

V nitrianskej Mestskej športovej hale sa v piatok 6. apríla zídu neprofesionálni tanečníci, aby súťažili v modernom a módnom tanci. Podujatie Tanečný kolotoč organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre. Stretnú sa na ňom jednotliví tanečníci, tanečné skupiny i školské krúžky.

Súčasťou akcie ja aj rozborový seminár určený trénerom. „Budú mať možnosť individuálne konzultovať svoje choreografie s porotou, ktorá ochotne poradí, ako sa zlepšovať a skvalitňovať tvorbu i tanečný výkon," uviedla Mária Šulíková z KOS.

Ako pripomenula, Tanečný kolotoč ponúka možnosť zúčastniť sa na jeho súťažnej, ale aj nesúťažnej časti. „Veď naším hlavným cieľom je podporovať začínajúce tanečné talenty vo všetkých vekových kategóriách. Nevadí, ak je niekto začiatočník. Treba prísť, spoznať rovesníkov s rovnakou záľubou, motivovať sa k lepším výkonom vďaka vystúpeniam profesionálnych tanečníkov a zažiť veľa zábavy s animátormi," dodala Šulíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM