Jakub Kania Kultúra

Nitrianski študenti na svetovej Gymnaestráde v Helsinkách: Vyslúžili si pozvanie na veľvyslanectvo

Od 12. do 18. júla sa v hlavnom Fínskom meste Helsinky konala svetová Gymnaestráda. Nechýbali ani študenti z nitrianskej UKF-ky.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski študenti na svetovej Gymnaestráde v Helsinkách: Vyslúžili si pozvanie na veľvyslanectvo
Zdroj: Dnes24.sk

25 vybraných študentov a dvaja členovia pedagogického zboru Katedry telesnej výchovy a športu Pedagogickej fakulty UKF súťažili na 15. svetovej Gymnaestráde. Podujatia sa zúčastnilo celkovo 21 000 účastníkov, z 52 krajín zo všetkých kontinentov. Z celkového počtu, reprezentovalo Slovensko 289 cvičencov, čo bola doposiaľ najväčšia výprava zo Slovenska. Účasť na festivale bola finančne podporená aj mestom Nitra.

Nenechali sa zahanbiť

„Môžeme konštatovať, že študenti výborne reprezentovali Slovensko a svojimi vystúpeniami šírili dobré meno našej krajiny,“ informovala Nora Halmová, vedúca Katedry telesnej výchovy a športu PF UKF v Nitre.

Študenti si svojími výkonmi vyslúžili pozvanie na veľvyslanectvo od veľvyslanca Slovenskej republiky vo Fínsku a Estónsku Tibora Králika. Ten zároveň aj poslal pochvalný list primátorovi mesta Nitra, Jozefovi Dvončovi za úspešnú a výbornú reprezentáciu UKF, Nitry a Slovenska.

Vystúpenia na troch rôznych pódiách

Celkovo študenti vystúpili na troch rôznych pódiách, v hlavnej športovej hale Messukeskus a dokonca aj na hlavnom pódiu pred olympijským štadiónom v Helsinkách. Vystúpenia trvali súčasne šesť dní na dvoch štadiónoch, v štyroch halách, v Amfi, na dvoch pódiách v meste a v zábavnom parku.

Študenti UKF na svetovej Gymnastráde: Vyslúžili si pochvalný list od veľvyslanca
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM