Rastislav Búgel Hokej

Nitrianski hokejisti prehrali na domácom ľade: Dubnica stále bez premožiteľa!

Nitrianski hokejisti sa v 14. kole II. hokejovej ligy stretli s priebežne prvou Dubnicou. Zápas sa niesol vo vyrovnanom tempe.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski hokejisti prehrali na domácom ľade: Dubnica stále bez premožiteľa!
Foto: Rastislav Búgel

V 14. kole II. hokejovej ligy sa stretli dve priebežne najlepšie mužstvá „A“ kategórie. Druhá Nitra hostila prvú Dubnicu a na ľade to bolo vidieť. Stav zápasu otváral počas presilovej hry v 7. minúte Hudák a Nitra sa dostala do vedenia. Domáca radosť však trvala iba do 9. minúty, keď oslabenie domáceho celku využil Tibor Paksi (1:1). O necelé tri minúty sa z gólu tešil rovnaký hráč a Dubnica sa dostala do vedenia (1:2). Nitrania však zbrane nezložili. Sedem minút do konca prvého dejstva strieľal spomedzi kruhov Dujíček a vyrovnával (2:2). V 15. minúte využil zlú rozohrávku domácich hosťujúci Hanták (2:3).

Hostia poistili

Druhé dejstvo začala lepšie Nitra, ktorá sa počas prvých siedmych minút takmer nepohla z obranného pásma hostí. V polovici zápasu sa uvoľnil hosťujúci Kluka. V samostatnom prieniku poľahky prekonal domáceho brankára (2:4). Nitra sa v priebehu druhého dejstva snažila o vyrovnanie, no gól už nepadol.

Dubnica nezdolaná

V poslednej časti zápasu hostia uzavreli stredné pásmo a znemožnili tak nitrianskemu klubu útočné snaženie. V 45. minúte sa Dubničanom podarilo nastreliť tyč nitrianskej brány, gól nepadol ani z následnej dorážky. Dve minúty do konca stretnutia hrala Nitra presilovku. Tréner domácich odvolal Púša z bránky a všetko vsadil na hru v prečíslení o dvoch hráčov. Gól však už do konca zápasu nepadol. Dubnica tak v aktuálnom ročníku ešte stále nenašla premožiteľa.

HK 96 Dynamax Nitra – MHK Dubnica 2:4 (2:3, 0:1, 0:0)

Foto: Rastislav Búgel

HK 96 Nitra - MHK Dubnica
20
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM