Lucia Lauková Správy

Nitrianske podniky zatiaľ skôr zatvárať nebudú: Riešenie má priniesť diskusia

Prevádzková doba v zábavných nočných podnikoch v Nitre sa meniť zatiaľ nebude. Svoje záujmy prišli na mestské zastupiteľstvo obhájiť aj zástupcovia dotknutých podnikov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske podniky zatiaľ skôr zatvárať nebudú: Riešenie má priniesť diskusia
Zdroj: TASR

Sťažnosti na rušenie nočného pokoja na sídliskách a najmä v centre mesta, poškodzovanie mestského mobiliáru, lavičiek či častá návštevnosť mládeže pod 18 rokov v prevádzkach zábavného charakteru, patria k motívom spracovania materiálu o zmene prevádzkovej doby v zábavných podnikoch v Nitre.

Návrh neschválili

Podľa pripraveného návrhu sa mala prevádzková doba takýchto podnikov skrátiť do druhej hodiny ráno. Návrh schválený nebol. V diskusii si sa však bude pokračovať avšak už aj s občanmi a aj prevádzkovateľmi dotknutých podnikov, ktorí nechýbali ani na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Pokračovať bude diskusia

„Diskusiu otvárame hlavne preto, že tá bezpečnostná situácia nie je najlepšia. Na stretnutí poslaneckých klubov sme sa dohodli, na určitom riešení, s tým, že zapojíme do diskusie občanov a policajný zbor a potom prídeme s nejakým riešením,“ uviedol primátor Jozef Dvonč.

Podľa prevádzkovateľov malo mesto najskôr s prevádzkovateľmi diskutovať. „Keby nám niekto povedal o tom, čo sa chystá, keby sme sa to nedozvedeli iba tak, už sme dávno mohli mať všetko prediskutované a dnes mohlo byť možno po probléme,“ povedala jedna z prevádzkovateľov Lívia Sklenárová.

Viac hliadok a kamery

Bezpečnosť v problémových lokalitách by malo zabezpečiť viac policajných hliadok v uliciach či kamery. „Myslím si, že mestská polícia to nevyrieši, skôr štátna polícia. Štátna musí urobiť záchytky, budú tam mať doktorov. Voľakedy vyhodili študentov aj zo školy,“ hovorí zvolený zástupca prevádzkovateľov Miroslav Dunčič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM