Lucia Lauková Správy

Nitrianske cesty očami vodičov: TIETO úseky nemá rád nikto z nich

Kolóny, nehody, zdržania. Šoféri v Nitre musia mať na viacerých úsekoch "oči na stopkách". Často nejde len o zdravie našich áut, ale aj samotných účastníkov premávky.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske cesty očami vodičov: TIETO úseky nemá rád nikto z nich
4
Galéria

V Nitre sa slovo kolaps v súvislosti s dopravou skloňuje už nejaký čas a čím ďalej, tým intenzívnejšie. Mnohí si zanadávajú už hneď ráno, pri cestovaní do práce, neskôr v poobedňajších hodinách a podobný scenár ich často čaká aj večer, keď sa z práce vracajú domov.

Ku kolapsu dopravy má pridať najmä otvorenie závodu Jaguar Land Rover v Nitre, kde bude pracovať 2800 ľudí. Okrem toho, noví investori stále pribúdajú. Za zmienku stojí aj pripravovaná rekonštrukcia Univerzitného mosta. Doprava sa počas rekonštrukcie bude púšťať iba v jednom smere. Na dva týždne bude premávka vylúčená z mosta úplne. Most by mal byť hotový na jeseň 2018.

Smer Priemyselný park

Siahodlhé kolóny spôsobila dva mesiace trvajúca uzávierka križovatky Nitra – Sever na rýchlostnej ceste R1. Avšak aj bez tejto uzávierky, nie je premávka smerom do priemyselného parku plynulá. „Cestovať do roboty skoro hodinu? Modlím sa len aby nebola nehoda.. som zvedavý čo bude ďalej,“ hovorí Jozef, ktorý pracuje v priemyselnom par­ku.

Veľký kruhový objazd

Nejedna nehoda bola už spôsobená aj na kruhom objazde na Štúrovej ulici v Nitre. Tak ako všade, aj tu treba byť pozorný pri vchádzaní i vychádzaní zo svojho pruhu. Vie tom aj Mária, ktorej sa už podaril „ťukanec“. „Jasné, tu sa mi presne stalo to, že som vychádzala smerom na čerpaciu stanicu a nejako sme sa nezhodli s prichádzajúcim autom, no a ťukli sme,“ povedala Mária z Nitry.

Najnehodovejší úsek v Nitre

Ako sme vás už informovali, najviac dopravných nehôd sa v roku 2017 stalo na ceste I/64 v okrese Nitra. Konkrétne medzi 66 až 67,4 kilometrom, čo je úsek dlhý 1400 metrov. „Nehodový úsek sa nachádza na prieťahu mestom Nitra. Začína sa v smere staničenia za križovatkou s cestou II/562, a končí za križovatkou s ulicou Nábrežie mládeže,“ uvádza KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Nitrianske cesty očami vodičov: TIETO úseky nemá rád nikto z nich
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM