Rastislav Búgel Hokej

Nitra zničila žilinských vlkov: V bránke hostí skončilo 9 pukov!

V 49. kole našej najvyššej hokejovej súťaže cestovali na nitriansky ľad žilinskí „vlci“. Zápas sa niesol v znamení nitrianskych útočníkov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zničila žilinských vlkov: V bránke hostí skončilo 9 pukov!
Foto: Rastislav Búgel

Siedma minúta bola šťastnou pre strelcov úvodných gólov svojich tímov, keď sa najskôr presadil po strele Ostrčila Nitran v drese „vlkov“ Marek Slovák a už o 13 sekúnd prestrelil všetko pred sebou domáci obranca Dušan Milo. V 10. minúte Nitra využila presilovú hru, po peknej kombinácii a presnej prihrávke Stümpela poslal puk za chrbát Čecha Koutského v bráne Žiliny Lukáš Novák. Ďalší gól pridali Nitrania v 16. minúte, keď Tománek našiel prihrávkou spoza brány nekrytého Stümpela a skúsený center dostal domácich do dvojgólového vedenia – 3:1.

Podobný priebeh

V úvode druhej časti stretnutia pridala Nitra ďalšie dva góly, obranca König zatiahol puk za bránu hostí, poslal ho Lukášovi Novákovi a ten dosiahol svoj druhý gól v zápase. Krátko na to König poslal do brejku Tománka a ten zvýšil vedenie „corgoňov“ už na 5:1. V 35. minúte mal po faule možnosť skórovať zo samostatného nájazdu Tománek, no nevyšiel mu. O dve minúty však prišiel ďalší gól Nitranov, keď sa po peknej kombinácii presadil v presilovej hre Segľa. Napokon skóre v závere druhej tretiny upravil na 6:2 Marek Slovák.

Bavili divákov

Siedmy gól Nitry padol v 44. minúte, po strele Königa tečoval puk za chrbát brankára hostí Lelkeš a o minútu dosiahol Tománek druhý gól v zápase, keď mu k nemu pomohol aj obranca Žiliny Ostrčil. V 51. minúte zaúradovala bratská dvojica Ručkayovcov, po presnej prihrávke Jakuba zaznamenal už deviaty gól Nitry Henrich – 9:2.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Výsledok hovorí za všetko. Od druhej tretiny to bol ten náš hokej, pobavili sme divákov, sme spokojní.“

Martin Groma, tréner Žiliny: „Podali sme veľmi zlý výkon, síce sme šli do vedenia, ale potom to už bolo v réžii domácich. Naivitou a nedisciplinova­nosťou sme dostávali súpera do šancí a ten dnes zaslúžene vyhral.“

Foto: Rastislav Búgel

Hk Nitra - MšHk Žilina 9:2
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM