Lucia Lauková Rôzne Správy

Nitra sa pripravuje na najkrajšie sviatky: Námestie už zdobí vianočný stromček

Vianočné mestečko v Nitre každoročne zdobí urastený strom. Tento rok priniesli pod Zobor vianočný stromček 14. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa pripravuje na najkrajšie sviatky: Námestie už zdobí vianočný stromček
1
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Prípravy na Vianoce odštartovali. Na Svätoplukovo námestie umiestnili vo štvrtok 14. novembra urastený 16-metrový strom z Jelenca.

„Ide o kaukazskú jedľu. Je to 16-metrový strom darovaný rodinou z Jelenca,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ako prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek, strom, ktorý stál vo dvore, si ešte minulý rok vyhliadol šéf odboru komunálnych činností Pavol Jakubčin aj s kolegyňou.

„Normálne zazvonili a opýtali sa, či ho nechcú vyťať. Požiadali sme tú rodinku, či by rok nepočkali. Boli ochotní čakať a tak tu máme win-win situáciu, spokojní sú oni aj my,“ dodal Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Na otvorenie Vianočného mestečka v Nitre si budeme musieť počkať do 1. decembra. Tento rok pripravila radnica viaceré zmeny. Chýbať budú napríklad ohňostroje na Mikuláša i Silvestra. Pyrotechnika nebude súčasťou ani otvorenia Vianočného mestečka.

Novinkou bude niekoľkometrová konštrukcia anjela, ale aj nová výzdoba stromčeka. Okrem toho mesto rozšíri priestor, ktorý bude vyzdobený vianočnými svetlami.

„Pribudne premietanie na stenu divadla a podobne,“ dodáva hovorca mesta Tomáš Holúbek. Mestečko bude otvorené do 23. decembra.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Nitra sa pripravuje na najkrajšie sviatky: Námestie už zdobí vianočný stromček
1
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM