Hokej

Nitra porazila Detvu: Minútu pred koncom rozhodol Blackwater

Do zápasu lepšie vstúpili Detvania, ktorí si ako prví vypracovali sľubné gólové príležitosti. V tretej minúte sa Pulišovi presnou prihrávkou podarilo nájsť Ščurka, ktorý z prvej vystrelil a otvoril skóre zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra porazila Detvu: Minútu pred koncom rozhodol Blackwater
Zdroj: Rastislav Búgel

V 4. minúte sa však dopustili obrovskej chyby pri striedaní, za čo pykali oslabením. Presilovú hru Nitrania využili 5. minúte vyrovnávajúcim gólom Bučeka. Od tohto momentu sa obraz hry úplne zmenil a hostia prevzali réžiu hry. Dostali domácich pod tlak, z čoho sa kopili chyby v obrannej tretine Detvy. Svoj deň nemal domáci brankár Zalivin, ktorý v 7. minúte váhal s rozohrávkou, puk na hokejke minul, ale hosťujúci Slovák trafil v páde len žrď opustenej brány.

Podobná situácia sa zopakovala v polovici 9. minúty. Zalivin opäť zaváhal v rozohrávke, prihral puk priamo na hokejku Lantošiho a ten zblízka zvýšil na 2:1 v prospech Nitry. Obrovskú príležitosť znížiť skóre mal na hokejke Hraško, ktorý to skúšal delovkou z modrej čiary, ale puk sa iba odrazil od výstroje Šimbocha. V závere tretiny mali hostia niekoľko gólových príležitostí, ale Zalivin dobrými zákrokmi svoje predchádzajúce chyby odčinil. V 16. minúte mali nitrania opäť obrovskú príležitosť zvýšiť skóre, keď sa dostali do prečíslenia, ale Zalivin svoj tím podržal. V 18. minúte mali domáci príležitosť vyrovnať v presilovej hre po faule Versteega, ale Detva nedokázala využiť početnú výhodu a do šatní sa odchádzalo za stavu 2:1 v prospech hostí.

Druhá tretina začala radosťou na strane domácich, keď v 23. minúte Valent prihrávkou našiel Surového a ten strelou popri pravej žrdi Šimbocha vyrovnal na 2:2. Hneď na to sa ocitli Detvania v početnej výhode po faule Šišku, ale presilovú hru nedokázali pretaviť na tretí gól. Obrovskú príležitosť mal v 29. minúte na hokejke Slovák, keď sa ocitol osamotený v nájazde pred Zalivinom, ale tesne minul ľavý horný roh brány. Chovan faulom v 29. minúte daroval nitranom výhodu presilovej hry. Nitrania ju využili v 31. minúte, keď Scheidl zblízka poslal svoj tím do vedenia. Ďalší gól mohli pridať v presilovke po faule Hraška, ale detvania im pozornou hrou neumožnili vypracovanie lepších gólových príležitostí. V poslednej minúte vyslal prudkú strelu od modrej čiary Murček, puk pred bránou trafil padajúceho Ščurka a ten ležiaci na ľade zasunul puk za bezmocného Šimbocha, čím vyrovnal stav stretnutia na 3:3.

Hneď v úvode tretej tretiny mal gól na hokejke Sládok, ale jeho strela skončila v lapačke Šimbocha. Po chybe domácej obrany sa pred Zalivinom ocitli v rýchlom protiútoku Nitrania, ale ani z tejto príležitosti gól nepadol. Obraz hry bol vyrovnaný, útoky sa prelievali zo strany na stranu, s množstvom tvrdých osobných súbojov. V 57. minúte sa dopustil obrovskej chyby v obrane F. Fekiač, ktorý vystavil svoj tím nedôrazným vyhodením situácii dvoch proti jednému,ale tí nedokázali z ponúknutej príležitosti rozhodnúť. V poslednej minúte Slovák obkorčuľoval detviansku bránku, výborne našiel medzi kruhmi Blackwatera a ten švihom bez prípravy vymietol ľavý horný roh bezmocného Zalivina a spečatil výsledok stretnutia na 4:3 v prospech Nitranov.

HC 07 Detva – HK Nitra 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Góly: 3. Ščurko (Puliš, Murček), 23. Surový (Valent, Gachulinec), 40. Ščurko (Murček) – 5. Buček (Blackwater), 9. Lantoši, 31. Scheidl (Majdan, Lantoši), 60. Blackwater (Lantoši). Rozhodovali: Novák, Rencz (Maď.) – Synek, Vincze (Maď.), vylúčení: 3:2, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 350 divákov.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Detva: Zalivin – Betker, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Mat. Chovan, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga – Z. Král, Gašpar, Hodgson – Tibenský, P. Valent, M. Surový

Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Šiška, Bortňák, S. Buček – Minárik, Čaládi, Hrušík – Pätoprstý

Josef Turek, tréner Detvy: “K dnešnému zápasu sa vyjadrovať nebudem.”

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: “V Detve je malé ihrisko, treba byť pohotový v každej časti ihriska, lebo je to tu fakt rýchle, rýchlo sa mení situácia, iné odrazy pukov, každý puk pred našu bránu je nebezpečný, čo sa napokon aj ukázalo v zápase. Sme radi, že sme zápas v závere zvládli a priklonili na našu stranu, aj keď počas zápasu sme mali veľa šancí, ktoré sme mali využiť a zápas by sa možno uberal trochu iným smerom, ale pre nás sú dôležité tri body.”

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM