Lucia Lauková Správy

Návštevnosť nitrianskeho kúpaliska klesá: Rekordné tržby tento rok nečakajú

Za minuloročnú sezónu na nitrianskom kúpalisku padol rekord. Pozrite sa na aké číslo sa šplhajú tržby v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť nitrianskeho kúpaliska klesá: Rekordné tržby tento rok nečakajú
Zdroj: TASR

Nitrianske kúpalisko sa pred rokom tešilo rekordnej návštevnosti a vysokým tržbám. Podľa slov Miloša Dovičoviča z mestskej spoločnosti Službyt, však zopakovanie podobného scenára zo sezóny 2015 nehrozí. Za rekordné tržby sa v minulých rokoch podpísalo najmä horúce počasie.

Vedú víkendy

Podľa slov Miloša Dovičoviča, stále platí, že na kúpalisko chodí najväčší počet ľudí práve cez víkend. „Podmienkou je samozrejme slnečné počasie a teplo. V posledných rokoch sa situácia vyvinula tak, že ľudia v Nitre v hojnejšom počte zapĺňajú kúpalisko iba pri teplotách nad 30 stupňov,“ povedal Miloš Dovičovič.

Nižšia návštevnosť

Tohtoročná návštevnosť kúpaliska je podľa Miloša Dovičoviča ovplyvnená výkyvmi počasia. „Je zrejmé, že návštevnosť bude určite za celú sezónu nižšia ako vlani. Sezóna 2015 sa však vyznačovala stabilitou horúcich a slnečných dní, čo prinieslo rekordné tržby vo výške 165 000 eur,“ informoval nás Miloš Dovičovič.

Kúpacia sezóna sa v Nitre začala 18. júna, odvtedy kúpalisko navštívilo množstvo ľudi. Podľa predpokladu správcovskej spoločnosti nitrianskeho kúpaliska to na rekord stačiť nebude. „Doterajší vývoj v tohtoročnej sezóne dáva predpoklad, že sa môžeme dostať niekam k hranici 100 000 eur. Takéto výkyvy však nie sú výnimočné. Počasie a hlavne slnečné lúče sú na letných kúpaliskách pánom, ktorému nikto nerozkáže,“ dodal Miloš Dovičovič.

Môže vás zaujímať:

Kúpacia sezóna je v plnom prúde: FOTO z nitrianskeho kúpaliska

Fontána v parku nefunguje už pár rokov: Oprava by pomohla aj rybám

Člnkovanie v nitrianskom parku Sihoť: Zabudlo už mesto na túto atrakciu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM