Lucia Lauková Rôzne

Člnkovanie v nitrianskom parku Sihoť: Zabudlo už mesto na túto atrakciu?

Pred pár rokmi prišlo mesto so zaujímavou atrakciou. Návštevníci nitrianskeho parku si mohli užiť člnkovanie na jazierku. Zaujímalo nás, či túto aktivitu mesto plánuje obnoviť.

Ilustračný obrázok k článku Člnkovanie v nitrianskom parku Sihoť: Zabudlo už mesto na túto atrakciu?
Zdroj: TASR

Počas tretej etapy revitalizácie mestského parku Sihoť v roku 2009 prebehlo viacero prác. Hlavným cieľom bolo zlepšiť stav mestského parku a prilákať tak doňho väčšie množstvo návštevníkov. V tom čase sa čistilo mŕtve rameno rieky Nitra, upravili sa brehy, odstránil sa havarijný stav v poraste drevín,vybudoval sa gazdovský dvor s drevenými objektmi pre zvieratá, výbehom, komunikáciami a sedeniami pre návštevníkov, altánok, ohniská či sadovnícke úpravy. Pribudla aj nová atrakcia, a to člnkovanie po ramene rieky, pre ktorú bolo vybudované mólo. Celá rekonštrukcia stál približne 330 000 eur.

Zničili ich vandali

Nie všetko však vydržalo do dnešných dní. Konkrétne člnkovať sa v mestskom parku prestalo asi po dvoch rokoch. Prečo sme sa spýtali správcu, teda spoločnosti Službyt, za ktorú nám odpovedal Miloš Dovičovič. „Aktuálne, vzhľadom na poškodenie člnov, nie sme schopní obnoviť ich prevádzku,“ informoval nás Miloš Dovičovič. Podľa jeho slov za poškodenie vďačíme vandalom. „Člny ostávali cez noc na vode,“ dodal Dovičovič. Nestrážené člny sa stali predmetom vandalizmu.

Zvažujú obnoviť člnkovanie

Svitla však nádej, že atrakciu znovu obnovia. Ako predísť vandalom, aby znovu nepoškodzovali člny, však Miloš Dovičovič neuviedol. „Zvažujeme vyčleniť finančné prostriedky na opravu, resp. zabezpečenie nových člnov, aby bolo možné prevádzku obnoviť,“ povedal Miloš Dovičovič.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotografie krátko po spustení člnkovania v parku!

Foto: ilustračné

Člnkovanie v nitrianskom parku Sihoť: Zabudlo už mesto na túto atrakciu?
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM