Lucia Lauková Kultúra

Nadácia v Nitre podporí kultúru: Na váš projekt môžete získať až 2500 eur

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) pripravuje grantový program Reydel pre Nitru. Žiadatelia môžu posielať žiadosti o dotácie.

Ilustračný obrázok k článku Nadácia v Nitre podporí kultúru: Na váš projekt môžete získať až 2500 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) pripravuje grantový program Reydel pre Nitru, z ktorého môžu žiadatelia získať na svoje projekty sumu do výšky 2500 eur. Ako informovala NKN, cieľom programu je podpora rôznorodých verejnoprospešných aktivít a kreatívnych nápadov, ktoré prispejú ku skvalitneniu života v komunite.

Podporia kultúru aj zdravie

O grant môžu požiadať organizácie s právnou subjektivitou, ale aj neformálne skupiny občanov. NKN bude z programu podporovať predovšetkým aktivity zamerané na kultúru a zachovanie kultúrnych hodnôt, na ochranu a podporu fyzického zdravia a na aktívnu ochranu a tvorbu životného prostredia.

Použitie dotácie

Uzávierka prijímania žiadostí o dotácie je 31. marca. Úspešní žiadatelia môžu financie z programu Reydel pre Nitru využiť napríklad na organizovanie výstav, workshopov, pouličných vystúpení, ale aj na prevádzkovanie terapie pre zdravotne postihnutých ľudí, na zakúpenie zdravotníckych pomôcok a tiež na vytvorenie oddychových zón v prírode, na revitalizáciu verejných priestranstiev i na budovanie detských ihrísk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM