Rastislav Búgel Samospráva

Mesto príde o viac ako 1,7 milióna eur! Odškodniť musí spoločnosť Veolia transport

Mesto Nitra musí zaplatiť spoločnosti Veolia Transport Nitra sumu 1 725 840,61 eura. Je to strata, ktorú dopravca utrpel za výkony vo verejnom záujme vykonané v mestskej autobusovej doprave ešte v roku 2011.

Ilustračný obrázok k článku Mesto príde o viac ako 1,7 milióna eur! Odškodniť musí spoločnosť Veolia transport

Výkony vo verejnom záujme si radnica u prepravcu objednáva. Ide vlastne o prepravu rôznych kategórií osôb, ktoré sú prepravované za zľavnené cestovné.

Mestu sa podarí zaplatiť časť tejto straty už tento rok. Zvyšok zaplatí v splátkach v roku 2013. „Hospodárili sme veľmi úsporne. Preto sa ukázalo, že v rozpočte máme na to, aby sme už teraz zaplatili časť tejto pohľadávky za rok 2011. Kým v minulých rokoch sme splátku celej čiastky presúvali na nasledujúci rok, tak teraz z nej väčší diel dokážeme zaplatiť,“ vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč. Podľa uznesenia mestského zastupiteľstva zaplatí mesto prepravcovi Veolia Transport Nitra z tohtoročného rozpočtu sumu jeden milión eur. Zvyšných 725 840,61 eura doplatí v desiatich mesačných splátkach na budúci rok.

Ako informovala radnica, spoločnosť Veolia Transport Nitra v roku 2011 zabezpečovala premávku mestskej autobusovej dopravy 29 linkami. Štyri linky zabezpečovali prepravu aj do obcí Ivanka pri Nitre, Branč, Štitáre, Nitrianske Hrnčiarovce a Lužianky. V roku 2011 najazdil prepravca pre mesto Nitra 3 820 223 kilo­metrov a pre okolité obce 184 703 kilometrov. V tomto období zmodernizoval aj svoj vozový park. Vyradených bolo celkovo 11 autobusov vo veku od 17 do 24 rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM