Lenka Káčerová Rôzne

Krása, šarm a charizma

Prvý ročník súťaže MISS NITRA 2010 nepriniesol až taký záujem, aký organizátori očakávali. To však nič nemení na tom, že dievčatá, ktoré postúpili do užšieho výberu, porotu zaujali a veria, že sa medzi nimi nájdu aj mladé talenty.

MISS Nitra 2010 je súťaž krásy, ktorú zorganizovala TV Central s KALYPSO agency s.r.o. a CE media s.r.o. Podmienky prihlásenia sa do súťaže boli jednoduché: minimálna výška 165 cm, vek od 15 do 25 rokov, dievčatá museli byť slobodné, bezdetné a mať trvalý pobyt v nitrianskom okrese. Na dnešný kasting si dievčatá priniesli plavky a lodičky s vysokými podpätkami. Každá sa predviedla vo svojom oblečení a plavkách. Z pôvodných 24 súťažiacich porota vybrala 18 semifinalistiek. Okrem opätovného predvedenia sa v plavkách čakali dievčatá aj rozhovory. Nakoniec porota vybrala dvanásť finalistiek a jednu náhradníčku.

Čo čaká finalistky? Dievčatá čaká týždenné prípravné sústredenie. Okrem pózovania pred fotografmi a kamerami, skúšania účesov, šiat, plaviek a podobne sa musia naučiť správnu chôdzu, držanie tela a nacvičiť spoločné choreografie, aby bol finálový večer dokonalým zážitkom pre všetkých záujemcov.

Čím súťažiace zaujali porotcov? „Súmerná postava, fotogenickosť a sympatickosť boli prvé veci, ktoré sme si všímali na súťažiacich. Pri rozhovoroch však naše kritériá pritvrdíme, budeme si všímať aj ako sa dievčatá vyjadrujú,“ povedal jeden z členov poroty Róbert Greguš, generálny riaditeľ Televízie Central. Členovia poroty sa zhodli aj na tom, že veľa dievčat sa bojí, hanbí sa a ak sa už odvážili prihlásiť sa do súťaže, nemajú dostatočné sebavedomie na predvádzanie sa na móle. „Mnohé mali zlú obuv, nízke topánky. Čím je podpätok vyšší, tým nohy vyzerajú dlhšie. Takisto je nevhodná bedrová móda, ktorá tiež skracuje nohy a predlžuje trup, každé kilo navyše vidno. Každá by sa mala vedieť pekne obliecť a jemne nalíčiť. Uvoľniť sa a získať si sympatie. Krása, šarm a charizma. To je dôležité,“ radí možno budúcoročným súťažiacim ďalší člen poroty Ľuboš Ďurina, riaditeľ KALYPSO agency, s.r.o. Okrem nich si na porotcovské stoličky zasadli aj Jindřich Staněk, marketing manager spoločnosti AZET.sk, umelecký fotograf František Kolář, viceprimátor mesta Nitra Štefan Štefek, spolumajiteľka KALYPSO agency s.r.o. Silvia Nemčovičová, Zástupca MY Nitrianskych novín Juraj Ilečko a Linda Mošaťová, MISS Europe Junior Slovakia 2008, 1.VICEMISS Europe Junior 2008, MISS Topoľčany 2007.

Finálový večer s dvanástkou krásnych dievčat sa uskutoční 28. marca 2010 v Divadle Andreja Bagara. Dovtedy môžete aj vy hlasovať o Miss Sympatia, Miss Press, Miss Internet a Miss Centro.

Mená dvanástich finalistiek: Jana Zatráková, Dominika Borbélyová, Monika Šagátová, Renáta Buchová, Lenka Nehézová, Kristína Kiková, Simona Brečková, Michaela Komárňanská, Veronika Medová, Nikoleta Kerestešová, Lenka Šuníková a Zuzana Dobrovodská. Náhradníčkou sa stala Martina Novomeská.

Foto: Ivo Fandel

Miss Nitra
67
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM