Hokej

KONEČNE! Nitra po dráme porazila Humenné a teší sa z dôležitých bodov

Hokejisti Nitry potrebovali získať body ako soľ. Do cesty sa im však postavil tabuľkový sused z Humenného. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku KONEČNE! Nitra po dráme porazila Humenné a teší sa z dôležitých bodov
Zdroj: Rastislav Búgel

8. kolo najvyššej hokejovej súťaže prinieslo zápas dvoch tabuľkových susedov. Nitra, ktorá mala na svojom konte dva body, sa krčila na poslednom mieste. O stupienok vyššie bol nováčik z Humenného, ktorý získal o tri body viac a na ktorého ľade sa zápas odohral.

Skóre stretnutia v deviatej minúte otváral Samuel Buček, ktorý využil ponúknutú presilovú hru a posielal Corgoňov do vedenia (0:1). Na ďalší presný zásah museli diváci čakať do úvodu druhej dvadsaťminútovky. Po skvelej prihrávke prekonal Kašíka Kirill Diakov a vyrovnal na 1:1.

Gólové hody v strede zápasu

O päť a pol minúty neskôr sa Nitra opäť dostala do vedenia, keď sa k odrazenému puku dostal Jakub Lacka a brankárovi Kozelovi nedal žiadnu šancu (1:2). V 35. minúte videl rozhodca nedovolený obranný zákrok Nitry, po ktorom nariadil trestné strieľanie. Na radosť domácich fanúšikov Pereskokov nezaváhal a vyrovnal na 2:2. Nitra však bleskovo odpovedala a o tri minúty neskôr ju opäť posielal do vedenia druhým gólom v zápase Samuel Buček (2:3).

V poslednej časti zápasu Humenné zvyšovalo tlak, no skvele chytajúci Kašík už za svoj chrbát nepustil žiadny puk. Naopak, tri sekundy pred koncom si Buček gólom do prázdnej brány pripísal hattrick.

HC 19 Humenné – HK Nitra 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Zostava Humenné: Kozel (Boľo) – Glazkov, Novický, Pereskokov, Kuru – Meliško, Sergienko, Handlovský, Linet, Kriška – Fereta, Diakov, Borov, Pavlovs, Lapšanský – Thomka, Šoltés, Lačný, Krajňák, Vaško

Zostava HK Nitra: Kašík (Košarišťan) – Mezei, Kubeš, Buček, Gill, Harper – Gajdoš, Fatul, Bubela, Gates, Jackson – Bača, Vitaloš, Bajtek, Hrnka, Slovák – Griffin, Okoličány, Pobežal, Lacka

Góly: 22. Diakov (Kuru), 35. Pereskokov (t.s.) – 10. Buček (Gill, Harper), 27. Lacka (Vitaloš), 38. Buček, 60. Buček (Bajtek)

Zápas sledovalo: 1 687 divákov

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM