Hokej

Deň, keď námestie zaplnili TISÍCE fanúšikov: Pred siedmimi rokmi Nitra oslavovala TITUL

Od zisku majstrovského titulu ubehlo sedem rokov. Oslavy cennej trofeje boli veľkolepé. Všetko začalo pred štadiónom a pokračovalo na námestí.

Zdroj: Dnes24.sk

Dátum 22. apríla 2016 sa navždy zapísal do histórie Nitry a miestneho hokeja. HK Nitra vtedy v šiestom zápase finále Tipsport Ligy 2015/2016 na ľade Banskej Bystrice získal po nervydrásajúcej desaťkolovej sérii nájazdov premiérový titul.

Rozhodlo modré srdce

„Rozhodlo srdce, modré srdce, ktoré sme tu ukázali. Všetci nás už odpisovali, že Bystrica je lepšia, našliapaná, ale my sme sa zomkli a vyhrali sme na ich ľade,“ povedal po zisku titulu v roku 2016 hokejista Marek Slovák.

Veľkolepé oslavy začali už v noci 22. apríla. Svojich miláčikov pred zimným štadiónom čakalo vyše 3-tisíc fanúšikov.

Od oficiálnych osláv majstrovského titulu ubehlo v týchto dňoch presne sedem rokov. Konali sa 24. apríla na Svätoplukovom námestí, kde sa už od obeda schádzali priaznivci Corgoňov. Po hodine čakania prišiel autobus s čerstvými slovenskými majstrami, ktorý prešiel cez celú pešiu zónu.

Bujaré oslavy

„Je to tu šialené, fanúšikovia sú úžasní. Milujem to tu,“ povedal po vystúpení z autobusu autor víťazného gólu z nájazdu Jameson Milam.

Takmer 5-tisíc ľudí privítalo na pódiu trénera Antonína Stavjaňu. „Ak to zoberieme z akéhokoľvek pohľadu, tak Nitra nemá také silné zázemie ako napríklad Bratislava alebo Košice. Stretol sa tu však dobrý tím, ktorý si išiel za svojim a dosiahol úspech. Bol to hlavne ich úspech,“ prezradil vtedy kormidelník HK Nitra.

Nadšenie netajil ani prezident klubu a bývalý hráč Nitry Miroslav Kováčik: „Je to úžasné, konečne sa nám podarilo do Nitry priniesť pre všetkých fanúšikov náš svätý grál. Sme strašne šťastní.“

Ako vyzerali oslavy na námestí? Pripomenú vám to fotografie v našej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Oslavy majstrovského titulu HK Nitra v roku 2016
64
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM